Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την MASDAR TAALERI GENERATION D.O.O.

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μνημόνιο συνεργασίας υπέγραψε η ΔΕΗ Ανανεώσιμες με την MASDAR TAALERI GENERATION D.O.O.
Τα δύο μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της ευρύτερης στροφής του ομίλου ΔΕΗ στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, η ΔΕΗ, μέσω της θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, υπέγραψε Μνημόνιο κατανόησης (MoU) με την MASDAR TAALERI GENERATION D.O.O. (MTG).

Σύμφωνα με το MoU, τα δύο μέρη θα εξετάσουν τις δυνατότητες της μεταξύ τους συνεργασίας με στόχο την κατασκευή και ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Ελλάδα, επικεντρώνοντας σε αιολικά και φωτοβολταϊκά έργα. Η ανάπτυξη των έργων θα γίνει σύμφωνα με τις εταιρικές πρακτικές του κάθε μέρους με βάση τη βέλτιστη δομή συνεργασίας και το καταλληλότερο επιχειρηματικό μοντέλο.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΔΕΗ, με βάση τους φιλόδοξους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση της συμμετοχής των ΑΠΕ στο ενεργειακό μίγμα της χώρας, οι δύο πλευρές θα επιδιώξουν, μέσω της συνεργασίας τους, να αναπτύξουν έργα ΑΠΕ τουλάχιστον 300 MW.

Η Masdar Taaleri Generation είναι κοινοπραξία της Masdar (50%) και της Taaleri Energia (50%) επικεντρωμένη στην ανάπτυξη έργων ΑΠΕ στην Κεντρική και Ανατολική Ευρώπη. Η εταιρεία ανανεώσιμης ενέργειας του Άμπου Ντάμπι, Masdar, προωθεί την εμπορική εκμετάλλευση και ανάπτυξη της ανανεώσιμης ενέργειας, την αειφόρο αστική ανάπτυξη και τις καθαρές τεχνολογίες προκειμένου να αντιμετωπίσει παγκόσμιες προκλήσεις αειφορίας. Ανήκοντας εξολοκλήρου στη Mubadala Investment Company, την στρατηγική επενδυτική εταιρεία της κυβέρνησης του Άμπου Ντάμπι, η εντολή της Masdar είναι να βοηθήσει να διατηρηθεί η ηγετική θέση των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων στον παγκόσμιο ενεργειακό τομέα, ενώ στηρίζει τη διαφοροποίηση της οικονομίας της και των πηγών ενέργειας προς όφελος των μελλοντικών γενεών. Η Masdar έχει υλοποιήσει έργα ΑΠΕ στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, την Ιορδανία, τη Μαυριτανία, την Αίγυπτο, το Μαρόκο, το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Σερβία, το Μαυροβούνιο, τις ΗΠΑ και την Ισπανία.

Η Taaleri Energia είναι μια εταιρεία ανάπτυξης έργων αιολικής και ηλιακής ενέργειας και διαχειριστής εταιρειών με έδρα τη Φιλανδία. Η Taaleri Energia διαθέτει μια από τις μεγαλύτερες επενδυτικές ομάδες σε αιολική και ηλιακή ενέργεια στην Ευρώπη και είναι ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης-διαχειριστής επενδύσεων ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου στη Φιλανδική αγορά αιολικών πάρκων, με 110 στροβίλους που παράγουν περίπου το 1% του συνόλου της ηλεκτρικής ενέργειας της χώρας. Η Taaleri Energia είναι μέλος του Ομίλου Taaleeri, που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο αξιών Nasdaq στο Ελσίνκι. Ο Όμιλος Taaleri έχει €6,6 δισ. στοιχεία ενεργητικού υπό διαχείριση.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider