Αντίστροφη μέτρηση για την IPO της Saudi Aramco – Στα 1,7 τρισ. δολάρια αναμένεται η αποτίμηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αντίστροφη μέτρηση για την IPO της Saudi Aramco – Στα 1,7 τρισ. δολάρια αναμένεται η αποτίμηση
H εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει το 1,5% των μετοχών της, ήτοι περίπου 3 δισ. μετοχές, σε ένα ενδεικτικό εύρος τιμών μεταξύ 8 και 8,53 δολαρίων.

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την εισαγωγή της Saudi Aramco, της μεγαλύτερης πετρελαϊκής του κόσμου, στο Χρηματιστήριο του Ριάντ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, η πολυαναμενόμενη IPO (αρχική δημόσια προσφορά) της Saudi Aramco αναμένεται να πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο για αποτίμηση του πετρελαϊκού «γίγαντα» μεταξύ 1,6 και 1,7 τρισ. δολαρίων.

Ο πήχης έχει πέσει, ωστόσο, καθώς μέχρι τον προηγούμενο μήνα, η Saudi Aramco, με την IPO, στόχευε σε αποτίμηση αξίας 2 τρισ. δολαρίων, με στόχο τη «διαφοροποίηση» της οικονομίας της Σαουδικής Αραβίας και τη σταδιακή αποσύνδεσή της από τα έσοδα που συνδέονται με τον «μαύρο χρυσό».

Εκπρόσωποι της εταιρείας ανακοίνωσαν, σήμερα Κυριακή, πως η εταιρεία σχεδιάζει να πουλήσει το 1,5% των μετοχών της, ήτοι περίπου 3 δισ. μετοχές, σε ένα ενδεικτικό εύρος τιμών μεταξύ 8 και 8,53 δολαρίων (δηλαδή από 30 έως 32 σαουδαραβικά ριγιάλ), αποτιμώντας την IPO στα 25,60 δισ. δολ (96 δισ. ριγιάλ).

Σύμφωνα με το Reuters, η Saudi Aramco θα μπορούσε να σπάσει το ρεκόρ των 25 δισ. δολ. που άντλησε η κινεζική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Alibaba, στην αρχική δημόσια προσφορά που έκανε το 2014, για την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider