Νεοφυής επιχειρηματικότητα: Από μία καλή ιδέα κατευθείαν στην πράξη!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νεοφυής επιχειρηματικότητα: Από μία καλή ιδέα κατευθείαν στην πράξη!
Κάθε επιχειρηματίας που βρίσκεται στα πρώτα του βήματα, χρειάζεται την κατάλληλη υποστήριξη, ώστε να μπορέσει να κάνει την ιδέα του πραγματικότητα.

Τα τελευταία χρόνια, έχει αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των Ελλήνων που τολμούν να κάνουν την ιδέα τους πραγματικότητα, δημιουργώντας τη δική τους επιχείρηση, με έμφαση στην καινοτομία και την προσφορά προϊόντων και υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Σκληρή δουλειά, πίστη και πάθος, είναι τα τρία χαρακτηριστικά που συνιστούν τη συνταγή της επιτυχίας σε κάθε καινούργιο ξεκίνημα. Οι προκλήσεις, βέβαια, που μπορεί να συναντήσει κάποιος στο ενδιαφέρον ταξίδι της επιχειρηματικότητας είναι πολλές. Υπάρχουν όμως τα εργαλεία και οι οργανισμοί εκείνοι που μπορούν να βοηθήσουν να τολμήσει ο καθένας να κάνει το επόμενο βήμα.

Ο κατάλληλος τεχνολογικός εξοπλισμός αποτελεί έναν από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την επιτυχία μιας επιχείρησης, καθώς μπορεί να προσφέρει αύξηση της παραγωγικότητας και χαμηλότερο κόστος λειτουργίας. Ξεχωρίσαμε συνεργάτες τεχνολογίας, όπως την Epson, όπου στον δρόμο των επιχειρηματιών προς την επιτυχία προσφέρουν λύσεις στα ζητήματα που αντιμετωπίζουν όσοι την επιλέξουν.

Με τις λύσεις εκτύπωσης EcoTank της Epson, για παράδειγμα, εξασφαλίζουν χαμηλότερο κόστος λόγω της προηγμένης τεχνολογίας και των μελανιών που διαρκούν για τρία ολόκληρα χρόνια, δημιουργώντας τις συνθήκες να μην αγωνιούν για τα λειτουργικά έξοδα, ώστε να επικεντρωθούν στην επιδίωξη υλοποίησης του οράματός τους.

Ο φόβος του αγνώστου και της αποτυχίας, όμως, δε σταματά να ταλανίζει κάθε δημιουργό ενός νέου εγχειρήματος. Φορείς προώθησης της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας, όπως το POS4work, ο πρώτος συνεργατικός χώρος (co-working space) της Πάτρας, βρίσκονται στο πλευρό του νέου επαγγελματία, ώστε να προσφέρουν τη σωστή καθοδήγηση! Στηρίζοντας τους ανθρώπους που έχουν καινοτόμες ιδέες και θέλουν να τις κάνουν πραγματικότητα, προσφέρουν λύσεις και υποστήριξη.

Σύμφωνα με τον Νάσο Κοσκινά, ιδρυτή του POS4work, το κλειδί για την προώθηση και στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας είναι η δημιουργία ομάδων που θα προσφέρουν προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής ποιότητας, γρήγορα και με αξιοπιστία.

Όπως υποστηρίζει, δεν είναι μια εύκολη διαδικασία, αλλά με την χρήση των σωστών υπηρεσιών και εξοπλισμού, οι ομάδες θα μπορέσουν να βελτιστοποιήσουν την παραγωγικότητά τους, μειώνοντας παράλληλα τα κόστη, αφού υπάρχουν πάντα οι κατάλληλοι και αξιόπιστοι συνεργάτες που μπορούν να βοηθήσουν στα πρώτα βήματα της υλοποίησης μιας καινοτόμου ιδέας. Ο φόβος της αποτυχίας δεν πρέπει να σταματά κανέναν, καθώς η καινοτομία δεν μπορεί να περιμένει.

Στην ίδια κατεύθυνση βρίσκεται και η κα η Διάνα Βουτυράκου, η νεότερη καθηγήτρια Ρομποτικής και ιδρύτρια της Unique Minds, της πρώτης ΜΚΟ στην Ελλάδα που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες ακαδημαϊκού προσανατολισμού στους μαθητές, και υποστηρίζει το σημαντικό ρόλο που έχει στη διαδικασία η θέληση, η τόλμη και η επιμονή του κάθε ατόμου ξεχωριστά!

Χάρη στην εργατικότητά της και τις αξίες της, η νεαρή Ελληνίδα επιστήμονας αντιπροσωπεύει όλα όσα εδώ και πολλά χρόνια πρεσβεύει και αναδεικνύει η ίδια η Epson.

Οργάνωση, υπευθυνότητα, πειθαρχία στο στόχο, διάθεση επίλυσης των προβλημάτων και διαρκής εξέλιξη, που την κάνουν να ξεχωρίζει και να διακρίνεται σε έναν από τους πιο σημαντικούς και πρωτοπόρους τομείς, αυτόν της Ρομποτικής, αποσπώντας πολλά βραβεία στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Voutyrakou

Με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον, η νεοφυής επιχειρηματικότητα και οι υποστηρικτές της, όπως και οι νέοι Έλληνες επιστήμονες οδηγούν τις εξελίξεις με πίστη και όραμα, διακρίνονται στο εξωτερικό και καινοτομούν έχοντας τους κατάλληλους συνεργάτες στο πλευρό τους.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider