Διεθνή
27-10-2019 | 09:12

Αυτές είναι οι εταιρείες που θέλουν να «κατακτήσουν» το διάστημα

Μοιράσου το
Αυτές είναι οι εταιρείες που θέλουν να «κατακτήσουν» το διάστημα

Η κατάκτηση του διαστήματος φαίνεται πως είναι ο νέος στόχος των δισεκατομμυριούχων του κόσμου.

Ο αγώνας δρόμου για την κατάκτηση του διαστήματος είναι μία «βιομηχανία» που αξίζει περισσότερα από 360 δισ. δολάρια και πέρασε από τα κράτη (ΗΠΑ – Σοβιετική Ένωση) στις ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η κατάκτηση του διαστήματος φαίνεται πως είναι ο νέος στόχος των δισεκατομμυριούχων του κόσμου, που θέλουν να δουν τον πλανήτη Γη... από ψηλά.

Ποιες είναι όμως οι εταιρείες που «δουλεύουν» στην εκτόξευση δορυφόρων και διαστημικών πυραύλων, σύμφωνα με το Bloomberg;

Η SpaceX, με πλήρη ονομασία Space Exploration Technologies Corp., είναι η ιδιωτική εταιρεία αεροδιαστημικής τεχνολογίας και παροχής υπηρεσιών διαστημικών μεταφορών του Έλον Μασκ. Στόχος της είναι να μειώσει το κόστος των διαστημικών μεταφορών και να αναπτύξει την τεχνολογία για τη μετοίκηση του Άρη.

Η Blue Origin ιδρύθηκε το 2000 από τον Τζεφ Μπέζος.

Η εταιρεία ασχολείται με την τεχνολογία του διαστήματος, γενικότερα όμως εξειδικεύεται στην κάθετη απογείωση και προσγείωση διαστημικών πυραύλων που στέλνουν οχήματα σε τροχιά ή στο διάστημα.

Με βάση το Όστιν, στο Τέξας, η Firefly Aerospace ανήκει στην Noosphere Ventures και κατασκευάζει οχήματα εκτόξευσης μικρού και μεσαίου μεγέθους για εμπορικές αποστολές στη τροχιά της Γης.

Πρόκειται για μια ιδιωτική εταιρεία που ίδρυσε ο Πίτερ Μπεκ στη Νέα Ζηλανδία το 2006 και ειδικεύεται στην κατασκευή διαστημικών σκαφών και υπηρεσίες εκτόξευσης δορυφόρων.

Πρόκειται για την εταιρεία του Ρίτσαρντ Μπράνσον που δραστηριοποιείται στην έρευνα και κατασκευή εμπορικών διαστημικών σκαφών. Στόχος της είναι να προσφέρει τόσο διαστημικές πτήσεις με χαρακτήρα τουρισμού, όσο και να εξυπηρετήσει επιστημονικές διαστημικές αποστολές.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.