Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφάλιση κατοικίας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για την ασφάλιση κατοικίας
Γιατί πουθενά δεν αισθάνεται κάποιος περισσότερη ασφάλεια από όση στο σπίτι του.

Μπορεί να έχουν περάσει σχεδόν τρεις μήνες από τον σεισμό 5,1 ρίχτερ που έγινε τον Ιούλιο στην Αθήνα, ωστόσο η επικράτεια δεν έχει σταματήσει να δονείται, αφού κάθε 1-2 εβδομάδες γίνεται ένας νέος σεισμός άνω των 4 ρίχτερ είτε εντός ελληνικών συνόρων είτε σε κάποια γειτονική χώρα (πχ. Αλβανία, Τουρκία) προκαλώντας ένα σταθερό αίσθημα ανασφάλειας.

Οι ειδικοί λένε πως η παραπάνω μετασεισμική συμπεριφορά είναι φυσιολογική και δεν έχουμε κανένα λόγο να τους αμφισβητήσουμε. Με βάση, όμως, τα παραπάνω και το γεγονός πως η Ελλάδα είναι μια σεισμογενής χώρα είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή θα ξαναγίνει ένας δυνατός σεισμός στη χώρα.

Με αφορμή τις παραπάνω σκέψεις και τις όλο αυξανόμενες φυσικές καταστροφές που συμβαίνουν ανά τον κόσμο καταπιαστήκαμε με τις ασφάλειες κατοικίας όπως το πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας «NP 1985» της NP Ασφαλιστικής και τα υπόλοιπα πράγματα που πρέπει να λάβει υπόψη καθένας από εμάς σχετικά με την ασφάλιση του σπιτιού του.

1. Την αναγκαιότητα της ασφάλισης κατοικίας για συναισθηματικούς λόγους. «Πουθενά δεν αισθάνεται κάποιος περισσότερη ασφάλεια από ό,τι στο σπίτι του». Έτσι, τουλάχιστον, θα πρέπει να είναι γιατί το σπίτι είναι για τον καθένα ο δικός του προσωπικός χώρος, με τα δικά του αγαπημένα αντικείμενα κι εκεί που δημιουργεί τις πιο όμορφες αναμνήσεις, παρέα με τα αγαπημένα του πρόσωπα. Με τα σημεία των καιρών (πχ. φυσικές καταστροφές, τρομοκρατικές ενέργειες) για να νιώθετε πλέον ακόμα πιο ασφαλείς στο σπίτι σας δεν αρκεί να βρίσκεστε μέσα σε αυτό, αλλά θα πρέπει να το έχετε ασφαλίσει από οποιαδήποτε ζημιά/καταστροφή.

2. Την αναγκαιότητα της ασφάλισης κατοικίας για οικονομικούς λόγους. Το σπίτι όμως δεν έχει μόνο μεγάλη συναισθηματική αξία, αλλά και αυξημένη οικονομική αξία, στο σύνολό του, καθώς μέσα εκεί βρίσκονται σχεδόν όλα μας τα υπάρχοντα. Γι΄αυτό και αποτελεί το ύψιστο περιουσιακό στοιχείο. Αν αναλογιστούμε, μάλιστα, πως οποιαδήποτε στιγμή μπορεί κάτι από αυτά ή και όλα να υποστούν από μικρή έως και μεγαλύτερη ζημιά, η ανάγκη για εξασφάλιση της περιουσίας μας μεγαλώνει.

3. Το πρόγραμμα Ασφάλισης Κατοικίας «NP 1985» της NP Ασφαλιστικής. Ένα από τα πιο σύγχρονα και ολοκληρωμένα προγράμματα Ασφάλισης, για κάλυψη κάθε ανάγκης και περίπτωσης όπως κάλυψη σεισμού, πυρός, πλημμύρας, τρομοκρατικής ενέργειας ή ακόμα και… θεομηνίας. Από μόνο 1 ευρώ ανά τετραγωνικό ετησίως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε πια για τίποτα! Για παράδειγμα ένα μέσο σπίτι 80/τ.μ. μπορεί να ασφαλιστεί για τους βασικούς κινδύνους του σεισμού, της φωτιάς, των κακόβουλων ενεργειών και της πτώσης δέντρων, με μόλις 80€ τον χρόνο. Η NP Ασφαλιστική γνωρίζει καλά πώς να παρέχει αμέριστη σιγουριά, σταθερότητα και ασφάλεια σε κάθε πελάτη.

4. Στην Ελλάδα είναι υποχρεωτική η ασφάλιση κατοικιάς στην περίπτωση που έχει αγοραστεί με στεγαστικό δάνειο. Δηλαδή, σε όλη τη διάρκεια της περιόδου αποπληρωμής του δανείου, η κατοικία πρέπει να είναι ασφαλισμένη. Μια νομική δικλείδα που μόνο θετικά έχει να αποφέρει στον ιδιοκτήτη του σπιτιού.

Είναι προφανές πως η ανάγκη για την ασφάλιση του σπιτιού σας είναι πιο επιτακτική από ποτέ.

Εδώ θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα ασφαλιστικά προγράμματα κατοικίας της NP Ασφαλιστική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider