Με κουπόνι 1% το ομόλογο 500 εκατ. ευρώ του ΟΤΕ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με κουπόνι 1% το ομόλογο 500 εκατ. ευρώ του ΟΤΕ
Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στα πολύ χαμηλά επίπεδα του 1%.

Έντονο ήταν το επενδυτικό ενδιαφέρον για το 7ετές ομόλογο 500 εκατ. ευρώ που εξέδωσε ο ΟΤΕ. Οι προσφορές έφθασαν τα 2,5 δισ. ευρώ με αποτέλεσμα το βιβλίο προσφορών να κλείσει μέσα σε δυόμισι περίπου ώρες.

Το επιτόκιο διαμορφώθηκε στα πολύ χαμηλά επίπεδα του 1%, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών που περίμεναν επιτόκιο 1% με 1,4%.

Στην έκδοση συμμετείχε και η Deutsche Telekom, βασικός μέτοχος του ΟΤΕ, που αγόρασε το 20% του συνολικού ποσού, δηλαδή 100 εκατ. ευρώ από τα συνολικά 500 εκατ. ευρώ.

Το σύνολο του ποσού που θα συγκεντρωθεί από την έκδοση θα πάει για την αποπληρωμή υφιστάμενου δανεισμού.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών της Ελλάδος Α.Ε. (ΟΤΕ), το νέο ομόλογο θα εκδοθεί από την OTE plc με την εγγύηση της ΟΤΕ ΑΕ, στο πλαίσιο του υφισταμένου Προγράμματος Έκδοσης Μεσομακροπρόθεσμων Ομολόγων που διέπεται από το αγγλικό δίκαιο. Το ομόλογο θα εισαχθεί στο Χρηματιστήριο του Λουξεμβούργου. Η εκκαθάριση θα πραγματοποιηθεί στις 24 Σεπτεμβρίου 2019.

Την έκδοση του ομολόγου αναλαμβάνουν από κοινού ως Joint Bookrunners / Lead Managers οι τράπεζες BNP Paribas και Goldman Sachs International και ως Co–Managers οι τράπεζες Alpha Bank, Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Eurobank Ergasias και Τράπεζα Πειραιώς.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider