Στο... φουλ οι μηχανές για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο... φουλ οι μηχανές για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής
Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά.

Εν μέσω θέρους ξεκινούν και πάλι οι διαδικασίες για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής, με την ελπίδα πως μετά από δύο αποτυχημένες προσπάθειες θα υπάρξει τελικά ενδιαφερόμενος επενδυτής που θα ολοκληρώσει την συναλλαγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι σύμβουλοι της Εθνικής Τράπεζας (Goldman Sachs και Morgan Stanley) έχουν ήδη λάβει τα επικαιροποιημένα στοιχεία από την Εθνική Ασφαλιστική και έχουν ξεκινήσει και κάποιες διερευνητικές επαφές με ενδιαφερόμενους επενδυτές.

Αν και η λύση που προκρίνεται είναι αυτή της απευθείας πώλησης του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής, η περίπτωση της διάθεσης τουλάχιστον του 50% των μετοχών της θυγατρικής της ΕΤΕ μέσω Χρηματιστηρίου με την είσοδο στρατηγικού επενδυτή δεν έχει αποκλειστεί. Όλα θα εξαρτηθούν από το ενδιαφέρον που θα εκφραστεί κατά τις συναντήσεις με τους υποψήφιους επενδυτές.

Σε κάθε περίπτωση, τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά. Αν επιλεγεί η λύση της πώλησης θα πρέπει μέχρι το τέλος του έτους να έχουν υποβληθεί δεσμευτικές προσφορές, ενώ στην περίπτωση του IPO θα πρέπει επίσης μέχρι 31 Δεκεμβρίου να έχει το εγκριθεί και το σχετικό ενημερωτικό δελτίο. Αυτό σημαίνει πως μέσα στον Σεπτέμβριο θα πρέπει να υπογραφούν οι συμφωνίες εμπιστευτικότητας με τους υποψηφίους και να ανοίξει εκ νέου το data room.

Το βασικό ζητούμενο είναι αν αυτή τη φορά η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική θα τραβήξει τη προσοχή μεγάλων διεθνών ασφαλιστικών ομίλων. Πολλοί κοιτούν προς τον… Καναδά και την Fairfax, η οποία είναι βασικός μέτοχος της Eurobank και της Eurolife. Μάλιστα, ο επικεφαλής του ομίλου Πρεμ Γουάτσα, βρέθηκε πριν από λίγες ημέρες στη χώρα μας και συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό. Σε συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «Καθημερινή» άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να διεκδικήσει την Εθνική Ασφαλιστική.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider