Forbes: Αυτοί είναι οι 10 αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι κάτω των 30

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Forbes: Αυτοί είναι οι 10 αυτοδημιούργητοι δισεκατομμυριούχοι κάτω των 30
Πέρασαν επίσημα το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων πριν «κλείσουν» τα 30.

Η Κάιλι Τζένερ είναι επίσημα η πιο νέα δισεκατομμυριούχος του κόσμου, σύμφωνα με τη λίστα που δημοσιοποίησε την Τρίτη το Forbes, αναφέροντας ότι η περιουσία της «γκουρού» του μακιγιάζ και αστέρα της reality τηλεόρασης πέρασε επίσημα το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων - και μάλιστα πολύ πριν φτάσει τα 30 έτη της ηλικίας της!

Βέβαια, όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Business Insider, δεν έλειψαν οι αντιδράσεις για την επιλογή να ενταχθεί η Κάιλι Τζένερ στη λίστα των «αυτοδημιούργητων» καθώς όπως υποστηρίζουν, η συμμετοχή της στο reality show της οικογένειας της, τη βοήθησε να περάσει τον αριθμό «ορόσημο.

Δείτε εδώ τη λίστα με τους αυτοδημιούργητους δισεκατομμυριούχους που απέκτησαν το πρώτο τους δισεκατομμύριο πριν την ηλικία των 30 ετών.

Η επιλογή του Forbes να εντάξει στην «γκουρού» των καλλυντικών και της reality τηλεόρασης στην συγκεκριμένη λίστα προκάλεσε αντιδράσεις, όμως η αξία της Kylie Cosmetics, της εταιρείας που η ίδια η 21χρονη δημιούργησε και διευθύνει, υπολογίζεται στα 900 εκατ. δολάρια.

Μέχρι πριν μια εβδομάδα, ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Facebook ήταν ο νεότερος αυτοδημιούργητος δισεκατομμυριούχος, μια θέση που κατέλαβε σε ηλικία 23 ετών, το 2008. Και την έχασε από την Κάιλι Τζένερ.

Ο συνιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος του Snapchat ήταν μόλις 25 ετών το 2015 όταν το Forbes τον ανέφερε στη λίστα του.

Ο Τζον Κόλισον ήταν δύο χρόνια νεότερος από τον αδερφό του, Πάτρικ, όταν και οι δύο έγιναν δισεκατομμυριούχοι το 2016.

Και ο Μόσκοβιτς μπήκε στην λίστα με τους αυτοδημιούργητους εκατομμυριούχους του Forbes λόγω Facebook. Το 6% των μετοχών του απέφεραν το πρώτο του δισ. σε ηλικία 26 ετών, το 2010.

Ο συνιδρυτής του Snapchat «έβγαλε» το πρώτο του δισεκατομμύριο σε ηλικία 27 ετών, το 2015.

Ο Κόλισον μπήκε στη συγκεκριμένη λίστα του Forbes σε ηλικία 28 ετών, το 2016, εξαιτίας της εταιρείας Stripe, μια εταιρεία Online πληρωμών, που ίδρυσε ο ίδιος και ο αδερφός του.

Ο συνιδρυτής του Facebook έληξε τη συνεργασία του με τον Μαρκ Ζούκενμπεργκ με άσχημο τρόπο, όμως είχε καταφέρει ήδη να περάσει το ορόσημο του 1 δισ. δολαρίων το 2010, χάρις στο μερίδιο του 5% που διαθέτει στο κοινωνικό δίκτυο.

Το 2014, το Forbes αξιολογούσε την περιουσία της στα 4,5 δισ. δολάρια και έτσι η Χόλμς έγινε η νεότερη αυτοδημιούργητη δισεκατομμυριούχος, πριν χάσει τη θέση της από τη Κάιλι Τζένερ. 

Τα 31α γενέθλια του Σέρτζεϊ Μπριν απείχαν μόλις λίγες μέρες όταν η Google εισίχθη στο χρηματιστήριο το 2004.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

07:17

Στεγαστικό: Έρχεται μπαράζ παρεμβάσεων από Αθήνα και Βρυξέλλες - Τα μέτρα για ανακαινίσεις και Airbnb

07:16

Στάση εργασίας στα λεωφορεία - Οι γραμμές που θα λειτουργούν κανονικά

07:06

Η χαρά των Κυριάκων στην Βουλή - Στοχευμένα βέλη Αλέξη από την Πάτρα - Ψυχραιμία λέει η Έλενα για Καρυστιανού

07:00

Deal στην αμυντική βιομηχανία - Στροφή στα telcos - Ο ύπνος των μηχανισμών

23:56

MS Estonia: Αποκαλύφθηκαν τα αίτια του ναυαγίου του 1994 με τους 852 νεκρούς

23:44

ΗΠΑ: «Ξένη τρομοκρατική οργάνωση» το κολομβιανό καρτέλ ναρκωτικών Clan del Golfo

23:37

Εκλεγμένος πρόεδρος Χιλής: «Ναρκοδικτάτορας» ο Νικολάς Μαδούρο

23:23

Η Αρκτική βίωσε την πιο θερμή χρονιά που έχει καταγραφεί ποτέ

23:10

Μικτά πρόσημα στην Wall Street μετά τα στοιχεία για την ανεργία

23:06

Τσίπρας: «Κοινωνική και εθνική ανάγκη η πολιτική αλλαγή»

22:55

Το Ισραήλ «απαιτεί» από δυτικές κυβερνήσεις να καταπολεμήσουν τον αντισημιτισμό

22:41

Δημοσκόπηση Alco: Σύννεφα απαισιοδοξίας για το 2026 – Οι πολίτες βλέπουν χειρότερο μέλλον

22:34

ΟΠΕΚΕΠΕ: Ελεύθεροι με όρους και οι 7 κατηγορούμενοι για την εγκληματική οργάνωση στην Κρήτη

22:22

Κλήρωση Τζόκερ σήμερα 16/12/2025: Δείτε τα αποτελέσματα - Οι αριθμοί που κερδίζουν

22:19

Δέσμη μέτρων της Κομισιόν για την ενίσχυση του τομέα υγείας στην Ευρώπη

22:14

ΥΠΑΑΤ: Οι πίνακες δικαιούχων της Εξισωτικής Αποζημίωσης 2025 - Άμεσα ξεκινούν οι πληρωμές

22:07

Μικρά κέρδη για τον χρυσό με επίκεντρο τα στοιχεία για την ανεργία

22:06

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Αμετάβλητη η θέση των ΗΠΑ για επιστροφή της Τουρκίας στο πρόγραμμα των F-35

21:55

ΕΒΕΠ: Ο προϋπολογισμός του 2026 επιχειρεί βήματα σύγκλισης της ελληνικής οικονομίας

21:39

Hellenic Train: Ακινητοποιήθηκε τρένο στον Δομοκό - Πώς θα αποζημιωθούν οι επιβάτες

21:35

Κλήρωση Eurojackpot 16/12/25: Τα αποτελέσματα και οι αριθμοί που κερδίζουν

21:27

Η Honda κάνει σημαντικά βήματα για επίτευξη της κλιματικής ουδετερότητας έως το 2050

21:19

Ταϊλάνδη - Καμπότζη: Τουλάχιστον 34 νεκροί και 800.000 εκτοπισμένοι λόγω των μαχών στα σύνορα

21:14

Μιχαηλίδου: Ενισχύουμε την Ευρωπαϊκή Κάρτα Νέων, επενδύουμε στις επιλογές τους

21:01

Όλη η ρύθμιση για τα δάνεια σε ελβετικό - «Κούρεμα» έως 50% και σταθερό επιτόκιο

20:55

Allwyn - ΟΠΑΠ: Τροποποίηση των όρων συνένωσης των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων

20:50

Εγκρίθηκε με 159 «Ναι» ο προϋπολογισμός για το 2026

20:36

Συμβούλιο Περιβάλλοντος: Η Ευρώπη δεν προλαβαίνει τους στόχους για το 2030 - Η κυκλική οικονομία ο μεγάλος «ασθενής»

20:35

Ιταλικά ΜΜΕ: Από τον Ιανουάριο οι τουρίστες θα πληρώνουν 2 ευρώ για να δουν τη «Φοντάνα Ντι Τρέβι»

20:25

Νέα δημοσκόπηση: Εμπιστοσύνη στο πρόσωπο του Ζελένσκι δείχνει το 61% των Ουκρανών

gazzetta
gazzetta reader insider insider