Time: Αυτοί είναι οι 10 υποψήφιοι για το «Πρόσωπο της Χρονιάς»

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Time: Αυτοί είναι οι 10 υποψήφιοι για το «Πρόσωπο της Χρονιάς»
Το περιοδικό TIME είναι έτοιμο να ανακηρύξει την προσωπικότητα που σημάδεψε ανεξίτηλα τη χρονιά που μας πέρασε.

Τη λίστα με τους 10 επικρατέστερους υποψηφίους για το βραβείο του «Προσώπου της Χρονιάς» 2018 ανακοίνωσε σήμερα ο τηλεοπτικός σταθμός NBC.

Από το 1927 και κάθε χρόνο, το περιοδικό «TIME» ανακηρύσσει το «Πρόσωπο της Χρονιάς», επιλέγοντας το άτομο ή άτομα που σύμφωνα με το περιοδικό επηρέασαν την ειδησεογραφία και τον κόσμο κατά τη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε.

Δείτε την παρακάτω λίστα με τους 10 υποψήφιους για το βραβείο «Πρόσωπο της Χρονιάς»:

Η Αμερικανίδα ηθοποιός και ακτιβίστρια, Μέγκαν Μαρκλ, άφησε τη δόξα του Χόλιγουντ για να παντρευτεί τον πρίγκιπα Χάρι του Ηνωμένου Βασιλείου, προκαλώντας τον ενθουσιασμό εκατομμυρίων θαυμαστών της στη Μεγάλη Βρετανία και την υπόλοιπη υφήλιο

Ο ηγέτης της Νότιας Κορέας Μουν Τζε ιν συνάντησε τρεις φορές μέσα στο 2018 τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν και έπαιξε σημαντικό ρόλο στην ιστορική συνάντηση Τραμπ-Ουν.
 

Μετά τη μαζική δολοφονία 17 μαθητών τη μέρα του Αγίου Βαλεντίνου σε ένα γυμνάσιο στη Φλόριντα, σε ολόκληρη την Αμερική ξεκίνησε μια κίνηση για τον έλεγχο της οπλοκατοχής στις ΗΠΑ. Οι μαθητές που οργάνωσαν αυτή τη διαμαρτυρία και γρήγορα έλαβε μεγάλες διαστάσεις στην Αμερική είναι υποψήφιοι για το βραβείο του «Προσώπου της Χρονιάς».

Ένας από τους σφοδρότερους επικριτές του διαδόχου του θρόνου της Σαουδικής Αραβίας, ο Τζαμάλ Κασόγκι έγινε σύμβολο κατά του αυταρχικού καθεστώτος της χώρας του Περσικού Κόλπου, μετά τη φημολογούμενη δολοφονία του υπό τις οδηγίες του Σαουδάραβα πρίγκιπα. Ο δημοσιογράφος εισήλθε στις 2 Οκτωβρίου στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη και έκτοτε δεν ξαναβγήκε ποτέ, τουλάχιστον ζωντανός ή σε ένα κομμάτι.

Η 52χρονη καθηγήτρια ψυχολογίας από την Καλιφόρνια έγινε σύμβολο για τους επιζώντες σεξουαλικών επιθέσεων, με την κατάθεσή της μπροστά στους γερουσιαστές για τις κατηγορίες εναντίον του τότε υποψήφιου και τώρα μέλους του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, Μπρεντ Κάβανο.

Είναι ο 32χρονος σκηνοθέτης της τεράστιας εισπρακτικής επιτυχίας της Marvel «Black Panther».

Έχοντας ήδη αναδειχθεί σε φιναλίστ για το «Πρόσωπο της Χρονιάς 2017», ο ειδικός σύμβουλος συνέχισε να ερευνά τη ρωσική εμπλοκή στις Αμερικανικές Εκλογές, με την έρευνα του πρώην επικεφαλής του FBI να έχει οδηγήσει μέχρι στιγμής στην απαγγελία 191 κατηγοριών εναντίον 32 ατόμων και τριών εταιρειών.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, κέρδισε την επανεκλογή του για ακόμη μια εξαετία, εν μέσω φημολογίας και ερευνών για ρωσική εμπλοκή στις Αμερικανικές Εκλογές, της δολοφονίας Σκριπάλ στο Ηνωμένο Βασίλειο και αυξημένη έντασης με την Ουκρανία.

Περισσότερες από 2.000 οικογένειες χωρίστηκαν φέτος στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, εξαιτίας της «πολιτικής μηδενικής ανοχής» του προέδρου Τραμπ απέναντι στην παράνομη μετανάστευση. Η συγκεκριμένη πολιτική είχε αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά να κρατούνται σε ομοσπονδιακές εγκαταστάσεις στα σύνορα, ενώ οι γονείς τους παρέμεναν στη φυλακή.

Στο δεύτερο χρόνο της θητείας του ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ συνέχισε να απασχολεί τα ΜΜΕ εν μέσω σκανδάλων που ενέπλεκαν το όνομά του αλλά και των συνεργατών του και το ξεκίνημα ενός εμπορικού πολέμου με την Κίνα.

Προηγούμενο
Επόμενο

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Όλες οι ειδήσεις

22:10

Βουλή: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση επί του πορίσματος της Εξεταστικής για ΟΠΕΚΕΠΕ

22:07

Βουλγαρία: Οι αρχές βεβαιώνουν ότι έχουν επαρκή αποθέματα καυσίμων

21:57

Ιράν: «Δεν επιδιώκουμε κατάπαυση του πυρός», δηλώνει ο πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου

21:54

Κέρδη σχεδόν 2% για τον χρυσό

21:37

Μερτς: Καλεί το Ισραήλ να εγκαταλείψει σχέδια προσάρτησης εδαφών στη Δυτική Όχθη

21:30

Ένα σούπερ-τάνκερ πέρασε από το Ορμούζ μεταφέροντας ιρανικό πετρέλαιο στην Κίνα

21:14

Reuters: Έως και 150 Αμερικανοί στρατιώτες έχουν τραυματιστεί στον πόλεμο με το Ιράν

21:09

Συμφωνία της Hellenic Cables με την Alliander για καλώδια μέσης και χαμηλής τάσης

21:09

Μια ανάρτηση του υπουργού Ενέργειας των ΗΠΑ έριξε το πετρέλαιο προτού διαγραφεί

21:06

Axios: Οι ΗΠΑ ζήτησαν από το Ισραήλ να σταματήσει τις επιθέσεις σε ενεργειακές υποδομές του Ιράν

21:03

Ο ΠΟΥ προειδοποιεί για τους υγειονομικούς κινδύνους από τη «μαύρη βροχή» στο Ιράν

20:55

Ιράν: «Ταχεία αποκλιμάκωση» ζητά ο Πούτιν

20:49

Εκρήξεις στην πρωτεύουσα του Μπαχρέιν

20:43

Λίβανος: Σφοδρά πλήγματα στη Βηρυτό, ο ισραηλινός στρατός προωθείται στα νότια

20:37

Ποιες είναι οι πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο

20:35

Β. Μακεδονία: Επαναλειτουργεί μετά από 13 χρόνια ο αγωγός πετρελαίου Θεσσαλονίκης - Σκοπίων

20:15

Ρωσία: Έξι νεκροί και 37 τραυματίες από την ουκρανική επίθεση στο Μπριάνσκ

19:57

Forbes: Μία ανάσα από το 1 τρισ. η περιουσία του Έλον Μασκ - 3.428 δισεκατομμυριούχοι στον πλανήτη

19:50

Οι 21 Έλληνες δισεκατομμυριουχοι της λίστας του Forbes - Ποιος είναι στην κορυφή

19:40

Από τις πυρκαγιές καυσίμων στην Τεχεράνη μέχρι τα όπλα: Εκατομμύρια τόνοι CO₂ το αποτύπωμα των πολέμων

19:39

Rebound 2% στις ευρωαγορές

19:29

Παπασταύρου: «Εθνική υπόθεση η ανάπτυξη στον τομέα των υδρογονανθράκων»

19:25

Το βρετανικό αντιτορπιλικό HMS Dragon απέπλευσε για την Κύπρο

19:25

Πόλεμος στο Ιράν: Οι προειδοποιήσεις που αγνόησε ο Τραμπ και τα μαθήματα από το Ιράκ

19:17

Ζελένσκι: «Ουκρανοί ειδικοί στην αναχαίτιση drones αναχωρούν για τον Κόλπο»

19:06

Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν πυρομαχικά αξίας 5,6 δισ. δολαρίων τις δύο πρώτες ημέρες του πολέμου

18:58

Ευρωκοινοβούλιο: Διαφάνεια και αμοιβές για τη χρήση πνευματικών έργων από την τεχνητή νοημοσύνη

18:55

Χρυσοχοΐδης: «H ασφάλεια της χώρας απαιτεί να επαγρυπνούμε συνέχεια»

18:51

Αποχωρεί ο CEO της Principia Αριστοτέλης Χαντάβας

18:48

Πιθανώς την επόμενη εβδομάδα ο επόμενος γύρος των ειρηνευτικών συνομιλιών Ρωσίας, Ουκρανίας, ΗΠΑ

gazzetta
gazzetta reader insider insider