Νέα «διαμάχη» για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Νέα «διαμάχη» για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ
Το… φυτίλι άναψε μία επιστολή μέλους της ομάδας των «53+», η οποία διέρρευσε.

Μόνο εύκολη δεν αποδεικνύεται η διεύρυνση στον ΣΥΡΙΖΑ με μια νέα διαρροή να φέρνει ρίξη στις σχέσεις μεταξύ των «προεδρικών» και των «αριστερών» του κόμματος.

Το… φυτίλι άναψε μία επιστολή μέλους της ομάδας των «53+», η οποία διέρρευσε παρότι αποτελούσε μια πρόταση προς τα υπόλοιπα της ομάδας. Το κείμενο δημοσιεύθηκε στην ιστοσελίδα anoixtoparathyro.gr, υπό τον τίτλο «Ο Τσακαλώτος και οι '53+' τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια του Τσίπρα. Ζητούν συνέδριο χωρίς την Προοδευτική Συμμαχία».

Στην πρόταση αυτή αναφέρονταν μεταξύ άλλων πως τα μέλη της Προοδευτικής Συμμαχίας θα πρέπει να κληθούν απλά και μόνο ως παρατηρητές στο μεγάλο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και να μην συμμετέχουν σε αυτό, ενώ γίνονταν λόγος επίσης για τις επιτροπές που έχουν δημιουργηθεί με την είσοδο των «ΠΑΣΟΚογενών», δηλαδή το πολιτικό Συμβούλιο και την Κεντρική οργανωτική επιτροπή και συγκεκριμένα αναφέρονταν πως ενδεχομένως πρέπει να γίνει νέα κουβέντα για την ύπαρξη αυτών των επιτροπών.

Αντιδράσεις από τους «53+»

Το σχόλιο του δημοσιογράφου Γιώργου Λακόπουλου, που δημοσίευσε το κείμενο, έφερε την αντίδραση της ομάδας των «53+» που με ανακοίνωση τους στην ιστοσελίδα communality.gr, διευκρίνισαν πως πρόκειται απλά για μία πρόταση ενός μέλους κι όχι της ομάδας σημειώνοντας πως δεν συλλέγουν υπογραφές για ένα θέμα που, «έχει λήξει στο κόμμα μας ομόφωνα». Εξαπολύουν επίθεση επίσης στον δημοσιογράφο σημειώνοντας πως: «Το συνέδριο πράγματι, αγαπητέ μας αρθρογράφε (ξέρουμε στεναχωριέσαι) θα είναι το 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Και θα είναι ένα ανοιχτό συνέδριο με τα χιλιάδες νέα μέλη, που έρχονται ως νυν και όχι ως πρώην, να συμμετέχουν ουσιαστικά και ισότιμα».

Τα μέλη της ομάδας των «53+» εμφανίζονταν ιδιαίτερα ενοχλημένα από αυτή τη διαρροή κι έδειχναν ως υπεύθυνους γι’ αυτή την «απέναντι πλευρά». Το συνδύαζαν μάλιστα τόσο με μία επίθεση που δέχθηκε πριν από λίγες ημέρες μέσω ενός άλλου άρθρου ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, που ναι μεν δεν ανήκει στην συγκεκριμένη ομάδα, όμως βρίσκεται επίσης απέναντι στους «προεδρικούς», όσο και με τις επιθέσεις που δέχεται κατά καιρούς ο Γραμματέας του κόμματος, Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος για πολλούς είναι εκείνος που συμβολίζει την «αριστερή ταυτότητα» του κόμματος.

Ενοχλημένοι όμως εμφανίζονταν και οι εκπρόσωποι της άλλης πλευράς, οι οποίοι έλεγαν πως γίνεται «πολύ κακό για το τίποτα». Σημείωναν μάλιστα πως «γιγαντώνεται ένα άρθρο σε μία ιστοσελίδα για να δημιουργηθεί θέμα από το πουθενά. Ποτέ κανένα στέλεχος της Προοδευτικής Συμμαχίας δεν έχει καταφέρθει εναντίον στελέχους της αριστερής πτέρυγας του ΣΥΡΙΖΑ», και τόνιζαν πως δεν μπορεί να τους «ζητάει κανείς τα ρέστα για την άποψη ενός δημοσιογράφου».

Το θέμα φυσικά έφτασε και στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος όπως ανέφεραν πηγές στο Reader.gr έδειξε ιδιαίτερα ανήσυχος, αφού αντιλήφθηκε πως η διαρροή αποτέλεσε λόγο για να βγουν και πάλι τα… μαχαίρια από τις θήκες τους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει την προσπάθεια της διεύρυνσης, την επόμενη εβδομάδα μάλιστα στο πλαίσιο αυτό θα βρίσκεται στην Ηλεία, όμως «τρέμει» τις τάσεις εσωστρέφειας που βάζουν «φωτιά» στο εγχείρημα της διεύρυνσης.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider