Στο «πραγματικό σκάνδαλο» Novartis ρίχνει την προσοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Στο «πραγματικό σκάνδαλο» Novartis ρίχνει την προσοχή του ο ΣΥΡΙΖΑ
Ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή έδωσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηρίξει την αντιπολιτευτική του γραμμή το κόμμα του στην συγκεκριμένη υπόθεση.

Η χθεσινή συζήτηση στη Βουλή για τη σύσταση προανακριτικής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο με την κατηγορία της «σκευωρίας» στην υπόθεση της Novartis έγινε μια καλή αφορμή για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα να επαναφέρουν στη δημοσιότητα αυτό που υποστηρίζουν πως πρόκειται για το «μεγαλύτερο σκάνδαλο της τελευταίας δεκαετίας» και αφορά τη φαρμακευτική εταιρεία Novartis.

Ο Αλέξης Τσίπρας στη χθεσινή του ομιλία στη Βουλή έδωσε το πλαίσιο πάνω στο οποίο θα στηρίξει την αντιπολιτευτική του γραμμή το κόμμα του στην συγκεκριμένη υπόθεση, ενώ παράλληλα, όπως ήταν αναμενόμενο αναφέρθηκε στην απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη και των υπουργών της κυβέρνησης από την συζήτηση, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό ως «διπλά δειλό».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ πάντως δηλώνουν πως από τη στιγμή που η υπόθεση έφτασε σε αυτό το σημείο θα πιέσουν ώστε να έρθουν όλα τα στοιχεία που υπάρχουν στο φως της δημοσιότητας, με στόχο «να μάθει ο ελληνικός λαός όλη την αλήθεια για το σκάνδαλο Novartis και που πήγαν τα χρήματα των εργαζόμενων και των συνταξιούχων».

Σχολιάζοντας εξάλλου την ομιλία του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωναν πως έγινε «ξεκάθαρο πως αν υπάρχει κάποια σκευωρία, αυτή είναι η σκευωρία που στήθηκε εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης» επισημαίνοντας πως ο κ. Παπαγγελόπουλος έδειξε στη Βουλή και στον ελληνικό λαό την πραγματικότητα που είναι μια «ανέντιμη επίθεση που στόχο έχει να αφήσει κάποιο «λεκέ» και στον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο όμως δεν τολμούν να βάλουν στο κάδρο».

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πάντως για μία ακόμη φορά χθες από το βήμα της Βουλής ξεκαθάρισε πως εφόσον ένας υπουργός της κυβέρνησης του κατηγορείται για σκευωρία, τότε δεν είναι δυνατόν να μην εμπλέκεται και ο ίδιος και προκάλεσε ξανά τη Νέα Δημοκρατία να κάνει προανακριτική και για τον ίδιο.

Δευτέρα – Τρίτη στην Πάτρα ο Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξάλλου θα βρεθεί την επόμενη εβδομάδα και συγκεκριμένα τη Δευτέρα 14 και την Τρίτη 15 Οκτωβρίου στην Πάτρα, όπου και θα ξεκινήσει επίσημα το άνοιγμα του ΣΥΡΙΖΑ στην κοινωνία με την εγγραφή των νέων μελών.

Ταυτόχρονα αναμένεται να ξεκινήσει και η λειτουργία της ψηφιακής πλατφόρμας που ακόμα δεν έχει ξεκαθαρίσει αν θα ονομάζεται «e-syriza» ή «i-syriza». Η πλατφόρμα σε πρώτη φάση θα λειτουργήσει για την εγγραφή των μελών, ενώ αργότερα θα αποτελέσει μια πλατφόρμα ενημέρωσης, συμμετοχής και ανταλλαγής απόψεων μεταξύ των μελών του κόμματος.

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider