Θεοδωρικάκος: Το πύρινο μέτωπο υπερβαίνει τα 11,5 χιλιόμετρα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Θεοδωρικάκος: Το πύρινο μέτωπο υπερβαίνει τα 11,5 χιλιόμετρα
«Η περίμετρος από τα μέτωπα υπερβαίνει τα 11,5 χιλιόμετρα και το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι πολλές από αυτές τις περιοχές είναι δύσβατες» ανέφερε ο κ. Θεοδωρικακος.

Στο πύρινο μέτωπο που καίει από το πρωί της Τρίτης στην Εύβοια, βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεωδορικάκος τονίζοντας ότι προέχει να μην έχουμε κάποια ανθρώπινη απώλεια και κατά δεύτερον η προστασία των περιουσιών.

«Είμαι στο μέτωπο. Υπάρχει μία μεγάλη δύναμη της πυροσβεστικής που επί ώρες δίνει τη μάχη, με σχεδόν 300 άνδρες. Είναι εδώ ο αρχηγός και ο υπαρχηγός του πυροσβεστικού σώματος, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας ο κ. Χαρδαλιάς, δυνάμεις του δήμου και της περιφέρειας, οι οποίες δρουν οργανωμένα καθώς δίνεται μία πολύ σκληρή μάχη και με το χρόνο γιατί τα ελικόπτερα, πέντε ελικόπτερα τα οποία έχουν κάνει σοβαρή δουλειά με στοχευμένες ρίψεις σε λίγο δεν θα μπορούν να πετάνε και καταλαβαίνετε ότι θα υπάρξει μάχη όλη τη νύχτα εδώ»

«Όλο τον συντονισμό τον έχει ο κ. Χαρδαλιάς και ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος. Το θετικό είναι ότι είναι αποφασισμένοι. Η βασική προσπάθεια είναι να σώσουμε τις ανθρώπινες ζωές, να μην έχουμε καμία ανθρώπινη απώλεια. Δίνουν την μάχη και θα δώσουν τη μάχη όλη τη νύχτα. Το ενθαρρυντικό εδώ είναι ότι όλοι άνθρωποι και οι πολίτες εδώ πέρα δρουν συντονισμένα και με ψυχραιμία και νιώθουν ότι το κράτος κάνει αυτό που πρέπει», είπε ο κ. Θεωδορικάκος

Για το μέγεθος της φωτιάς είπε: «Η περίμετρος από τα μέτωπα υπερβαίνει τα 11,5 χιλιόμετρα και το πρόβλημα που υπάρχει είναι ότι πολλές από αυτές τις περιοχές είναι δύσβατες, οπότε καταλαβαίνετε ότι είναι δύσκολη η αντιμετώπιση».

«Το κύριο μέλημα είναι να μην υπάρξει απειλή για καμία ανθρώπινη ζωή και δεύτερον να σωθούν τα σπίτια», τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών.

Αναφορικά με τις ζημιές,για τις οποίες είχε μιλήσει νωρίτερα και ο δήμαρχος και είπε ότι έχουν καεί τρία αυτοκίνητα και υπάρχουν ελάχιστες ζημιές εξωτερικά, ο κ. Θεωρικάκος είπε, «προς το παρόν είναι έτσι τα πράγματα».

Πηγή: Reader.gr

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider