Ο πρόεδρος του κόμματος όμως γνωρίζει ήδη ποια είναι τα πρόσωπα που θα ηγηθούν της προσπάθειας την επόμενη ημέρα του κόμματος, η ηγετική ομάδα πάνω στην οποία θα στηριχθεί για την μεγέθυνση και τον μετασχηματισμό του ΣΥΡΙΖΑ.

Ανεξάρτητα από τις εσωκομματικές διεργασίες που ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν για μεγάλο διάστημα με το άνοιγμα των τοπικών οργανώσεων, την εγγραφή νέων μελών και τελικά με το συνέδριο που θα διεξαχθεί στα τέλη του έτους, στην Κουμουνδούρου γνωρίζουν πως δεν έχουν ούτε μια ημέρα για χάσιμο, προκειμένου να ασκήσουν δυναμική και αξιόμαχη αντιπολίτευση.

Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ήδη επιλέξει την ηγετική ομάδα που θα τον πλαισιώσει, τα στελέχη τα οποία θα βγουν μπροστά και θα δώσουν το στίγμα της επόμενης ημέρας του ΣΥΡΙΖΑ. Οι επιλογές του κ. Τσίπρα δείχνουν πως έχει σκοπό να χρησιμοποιήσει έμπειρα στελέχη παράλληλα με νέους ανθρώπους, που θα δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στο κόμμα.

Ουσιαστικά φαίνεται πως θα εκπροσωπηθούν όλες οι «τάσεις» που υπάρχουν μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με στελέχη που προέρχονται από την αριστερή πτέρυγα κι άλλα που προσδιορίζονται κοντά στο χώρο της Σοσιαλδημοκρατίας.

Θεωρείται δεδομένο πως τα «βαριά χαρτιά» όπως ο Πάνος Σκουρλέτης, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, ο Νίκος Βούτσης, ο Νίκος Φίλης, η Όλγα Γεροβασίλη, ο Νίκος Παππάς, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, αλλά και ο Γιώργος Σταθάκης (παρά το γεγονός ό,τι δεν κατάφερε να εκλεγεί), θα παίξουν ηγετικό ρόλο.

Κάποιοι από αυτούς θα συμμετέχουν και στον «πρωινό καφέ» στην Κουμουνδούρου, εκεί όπου θα λαμβάνονται οι αποφάσεις, όπως θεωρείται βέβαιο πως θα συμμετέχει και ο Γιάννης Ραγκούσης που θεωρείται πως έχει συμβάλει στην διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ προς το κέντρο, κάτι που πιστώνεται και η Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Τα στελέχη που χαρακτηρίζονται ως «προεδρικοί» καταλαμβάνουν την «μερίδα του λέοντος» στη νέα κοινοβουλευτική ομάδα, ενώ αντίθετα η ομάδα των «53» είχε σημαντικές απώλειες με εξαίρεση τους Ευκλείδη Τσακαλώτο, Θεανώ Φωτίου, Θεόδωρο Δρίτσα και Αλέξη Χαρίτση. Πρόκειται πάντως για στελέχη που σε καμία περίπτωση δεν θα «αγνοηθούν» από τον Αλέξη Τσίπρα. Το αντίθετο, τόσο ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, όσο και ο Αλέξης Χαρίτσης αναμένεται να έχουν αναβαθμισμένο ρόλο.

Όσον αφορά τα νέα στελέχη, ο Νάσος Ηλιόπουλος κερδίζει καθημερινά «πόντους» μέσα στο κόμμα, ενώ όλοι συμφωνούν πως κατάφερε να έχει μια αξιόλογη παρουσία στη μάχη για τον δήμο της Αθήνας. Μάλιστα αρκετοί εκτιμούν πως είναι από τα στελέχη που «θα βγουν μπροστά», με κάποιους να θεωρούν πως είναι πιθανό να πάρει τη θέση του εκπροσώπου του κόμματος, ενώ δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν πως αν ο Πάνος Σκουρλέτης δεν επιλέξει να μείνει στη θέση του γραμματέα ο Νάσος Ηλιόπουλος έχει σοβαρές πιθανότητες να είναι ο αντικαταστάτης του.

Ο Κώστας Ζαχαριάδης που τερμάτισε 2ος στον Βόρειο τομέας της Β’ Αθηνών πίσω από τον κ. Τσακαλώτο είναι ένα ακόμα στέλεχος που αναμένεται να πρωταγωνιστήσει στο μέλλον.

Η Έφη Αχτσιόγλου είναι επίσης ένα πρόσωπο που ο Αλέξης Τσίπρας δείχνει να εκτιμά και να προωθεί και είναι πιθανό να παραμείνει στη θέση του εκπροσώπου τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, θέση που ανέλαβε και προεκλογικά.

Άλλη μία νεαρή γυναίκα που συμπεριλαμβάνεται στα σχέδια του κ. Τσίπρα είναι η Κατερίνα Νοτοπούλου που είχε καλή απόδοση στις εθνικές εκλογές, αλλά και η Ράνια Σβίγκου που ήταν εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και πήγε πολύ καλά στην Ά Αθήνας όπου τερμάτισε 5η πίσω από τον Χριστόφορο Βερναρδάκη.

Πηγή: Reader.gr