Τσίπρας: Παίρνουν την απάντηση τους όπως και το 2015 έτσι και σήμερα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Παίρνουν την απάντηση τους όπως και το 2015 έτσι και σήμερα
«Όσο η οικονομία θα ανακάμπτει τόσο εμείς θα σχεδιάζουμε να ευημερούν οι πολλοί», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός από το Σύνταγμα.

«Η σημερινή σας παρουσία δεν θυμίζει συγκέντρωση ευρωπαϊκών εκλογών, η σημερινή σας παρουσία είναι ένα ξέσπασμα δημοκρατίας και αξιοπρέπειας, ξέσπασμα αυτοπεποίθησης, ελπίδας και ανατροπής», τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στους πολίτες από στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος.

Σημείωσε ότι αυτές τις μέρες εκείνοι «παίρνουν την απάντηση τους, όπως και το 2015, έτσι και σήμερα. Την Κυριακή ψηφίζουμε για τη ζωή μας. Αποφασίζουμε με ποιο σχέδιο θα κινηθεί η χώρα στο μεταμνημονιακό ξέφωτο».

Τσίπρας - Σύνταγμα

Ο Αλέξης Τσίπρας είπε ότι όταν ανέλαβε η παρούσα κυβέρνηση «παραλάβαμε μια χώρα χρεοκοπημένη και λεηλατημένη, έναν λαό ταπεινωμένο». Μιλώντας για την εικόνα της χώρας τότε έκανε λόγο για «τιμωρία που επέβαλαν στους πολλούς, στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία της πατρίδας μας, το παλιό πολιτικό κατεστημένο και οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ και της ευρωπαϊκής τραπεζοκρατίας, για να σώσουν τις δικές τους τράπεζες όπως πρόσφατα ομολόγησαν οι ίδιοι οι τεχνοκράτες του ΔΝΤ».

Σημείωσε ότι τότε η κυβέρνηση πάλεψε μαζί με τον λαό, αναγκάστηκε σε έναν δύσκολο συμβιβασμό, «για να μπορούμε σήμερα μαζί να κάνουμε πολλά βήματα μπροστά. Σήμερα αισθανόμαστε όλοι μαζί δικαιωμένοι, γιατί η Ελλάδα δεν είναι πια στον ασφυκτικό κλοιό των δανειστών, η οικονομία βγήκε από το φαύλο κύκλο και ανακάμπτει και η κοινωνία μπορεί σιγά σιγά να ανασαίνει ξανά».

«Τώρα μπορούμε πια να είμαστε εμείς αυτοί που θα ορίζουμε το μέλλον μας και να κυβερνάμε με βάση τις δικές μας προτεραιότητες και όχι τις υποδείξεις των δανειστών και τώρα έχουμε τη δύναμη να στηρίξουμε, με δημοσιονομική ασφάλεια τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όμως το μεγαλύτερο κατόρθωμα δεν ήταν ότι πετύχαμε την ανάσταση της οικονομίας και την έξοδο από τα μνημόνια. Το μεγαλύτερο κατόρθωμα ήταν ότι όλα αυτά τα πετύχαμε ενώ ταυτόχρονα δώσαμε και κερδίσαμε πολλές μάχες για τους πολλούς και που τότε φαίνονταν χαμένες, αλλά που τις δώσαμε με πίστη και αποφασιστικότητα κόντρα στη τρόικα και του εξωτερικού αλλά και του εσωτερικού».

Τσίπρας - Σύνταγμα

«Περάσαμε μια σύγχρονη Οδύσσεια για να φτάσουμε ως εδώ. Όμως η περιπέτειά μας βρήκε τον τελικό της προορισμό, όσα εμπόδια και αν προσπάθησαν να μας βάλουν. Τον Αύγουστο του 18 φτάσαμε επιτέλους στην Ιθάκη, η χώρα βγήκε από τα μνημόνια και από τότε μπορούμε να σχεδιάζουμε και να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα πίσω από τη πλάτη», είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι από τότε η κυβέρνηση προχώρησε άμεσα σε ένα νέο σχέδιο, το δικό της πρόγραμμα για την αποκατάσταση των αδικιών. Αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων, αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 11% και κατάργηση του υποκατώτατου για τους νέους, επαναφορά του κανόνα μια πρόσληψη προς μια αποχώρηση στον Δημόσιο τομέα για να στηρίξουμε τα νοσοκομεία και τα σχολεία, με γιατρούς, νοσηλευτές και δασκάλους και καθηγητές αντίστοιχα.

Είπε ότι προγραμματίζονται άλλες 10.000 προσλήψεις στην υγεία και 15.000 στη παιδεία, πέραν των 4.500 εκπαιδευτικών στα προγράμματα ειδικής αγωγής. Προχώρησε, είπε, στην ανασυγκρότηση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, με την ίδρυση δεκάδων ΤΟΜΥ και κέντρων υγείας σε όλη τη χώρα. Επίσης, στην αναμόρφωση του χάρτη της Ενιαία Ανώτατης Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης στη χώρα μας. Θέσπιση του επιδόματος ενοικίου για 240.000 οικογένειες. Αναφέρθηκε στο σχέδιο που προχώρησε για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών στο 13%, τη μείωση του φόρου για τις επιχειρήσεις κατά 1% κάθε χρόνο, την ένταξη για πρώτη φορά των επιχειρηματικών δανείων στο πλαίσιο προστασίας της πρώτης κατοικίας, τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές στο Δημόσιο.

Ακόμη, θύμισε τη θέσπιση αφορολόγητου για τα εισοδήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας των αγροτών με τη προστασία των επιδοτήσεων με την κατάργηση του φόρου επιτηδεύματος στους συνεταιρισμένους αγρότες, με τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών για την κύρια σύνταξη, το σχέδιο στη προστασία του εισοδήματος των νοικοκυριών με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ εως και 50% για τη λαϊκή κατοικία, το σχέδιο στην ελάφρυνση των βαρών φυσικών προσώπων και επιχειρήσεων με τις 120 δόσεις στην εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία.

«Όσο η οικονομία θα ανακάμπτει τόσο εμείς θα σχεδιάζουμε να ευημερούν οι πολλοί», σημείωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.