Τσίπρας: Σύντομα θα κάνουμε πράξη το σχέδιο να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσίπρας: Σύντομα θα κάνουμε πράξη το σχέδιο να φύγει το ΔΝΤ από την Ελλάδα
«Κάποιοι θέλουν να είναι εδώ. Εμείς όμως έχουμε σχέδιο για να πάψουν να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη», δεσμεύθηκε ο Αλέξης Τσίπρας επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως μέσα στο 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρόωρη εξόφληση των δανείων του ΔΝΤ.

Ηχηρό μήνυμα προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο πως «σύντομα θα φύγει από την Ελλάδα» απέστειλε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, το μεσημέρι της Τετάρτης, από το βήμα της Βουλής, κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ.

«Κάποιοι θέλουν να είναι εδώ. Εμείς όμως έχουμε σχέδιο για να πάψει να είναι εδώ και σύντομα θα το κάνουμε πράξη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ΔΝΤ και επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες πως μέσα στο 2019 θα πραγματοποιηθεί η πρόωρη εξόφληση των δανείων του Ταμείου.

«Σήμερα η χώρα και η οικονομία έχουν γυρίσει σελίδα. Το πιστοποιούν όλοι οι διεθνείς οίκοι αξιολόγησης, το πιστοποιούν οι αγορές. Αυτό επιβεβαιώνει πως υπήρχε κι άλλος δρόμος πέραν της αιώνιας λιτότητας», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας για να συμπληρώσει σε καθαρά προεκλογικό τόνο πως «κρίσιμες μάχες είναι ακόμη μπροστά μας. Σύντομα ο λαός θα κληθεί να επιλέξει ανάμεσα στο δρόμο που οδηγεί στην ανάκαμψη, είτε έναν άλλον δρόμο. Ο πρώτος δρόμος είναι ευθεία, ο άλλος όμως οδηγεί σε αναστροφή. Σε αναστροφή στα χρόνια της λιτότητας, στα χρόνια που όλοι θέλουμε να ξεχάσουμε».

Εκλογές το φθινόπωρο

«Να μη προσδοκούν ότι θα τους κάνουμε τη χάρη να επισπεύσουμε τις εθνικές εκλογές», είπε, σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στην αντιπολίτευση.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, οι εκλογές θα γίνουν το φθινόπωρο με την ολοκλήρωση της συνταγματικής θητείας της κυβέρνησης και η Νέα Δημοκρατία θα ηττηθεί σε αυτές.

«Τα πικρά ποτήρια θα τα πιουν ένα- ένα. Πρώτα θα έρθει η ηχηρή διάψευση των ευρωεκλογών και ακολούθως το φθινόπωρο η οριστική και καθοριστική τους ήττα στη κάλπη των εθνικών εκλογών. Και η μεγάλη νίκη της προόδου έναντι της συντήρησης, της Ελλάδας των πολλών έναντι της Ελλάδας των ελίτ», τόνισε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider