Ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης της εργασίας

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ τα μέτρα στήριξης της εργασίας
Το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε τροπολογία στη Βουλή υπό τον τίτλο «Θέσπιση μηχανισμού στήριξης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης εποχικά εργαζομένων και άλλες συναφείς διατάξεις».

Ξεπερνούν το 1 δισ. ευρώ οι παρεμβάσεις στήριξης της απασχόλησης που προβλέπει τροπολογία που κατέθεσε σήμερα στη Βουλή το υπουργείο Εργασίας υπό τον τίτλο «Θέσπιση μηχανισμού στήριξης «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», λήψη μέτρων οικονομικής ενίσχυσης εποχικά εργαζομένων και άλλες συναφείς διατάξεις».

Διαβάστε επίσης:

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου που συνοδεύει την τροπολογία, η δαπάνη από τη θέσπιση τον μηχανισμού «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» και την καταβολή οικονομικής ενίσχυσης βραχυχρόνιας εργασίας στους εργαζόμενους των εντασσόμενων επιχειρήσεων - εργοδοτών τον ιδιωτικού τομέα θα ανέλθει σε 820 εκατ. ευρώ περίπου και η δαπάνη για την καταβολή αποζημίωσης ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους των επιχειρήσεων-εργοδοτών του ιδιωτικού τομέα των κλάδων του τουρισμού, των μεταφορών, του πολιτισμού, του αθλητισμού και της εστίασης στα 262 εκατ. ευρώ περίπου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider