Την προστασία της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020 ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο

Θανάσης Κουκάκης
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Την προστασία της πρώτης κατοικίας έως το τέλος του 2020 ζητά το Οικονομικό Επιμελητήριο
Τι ζητά με επιστολή του ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, Κωνσταντίνος Κόλλιας.

Την παράταση έως το τέλος της φετινής χρονιάς του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας, που λήγει αύριο, 30 Απριλίου, ζήτησε το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος.

Τι αναφέρει η επιστολή

Σε επιστολή που απέστειλε σήμερα ο Πρόεδρος του ΟΕΕ, Κωνσταντίνος Κόλλιας, προς τους υπουργούς Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα, και Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνη Γεωργιάδη, επισημαίνει ότι η λήξη της ισχύος του καθεστώτος προστασίας της πρώτης κατοικίας και της υποβολής αιτήσεων στον Εξωδικαστικό Μηχανισμό Ρύθμισης Οφειλών των επιχειρήσεων βρίσκει πολλούς δανειολήπτες και τις οικογένειές τους σε εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη κατάσταση.

Δεδομένου ότι, όπως αναφέρει, λόγω της πανδημίας του COVID-19, οι δείκτες της ανεργίας θα ανέβουν, επιχειρήσεις θα κλείσουν, πολλοί εργαζόμενοι θα δουν το μισθό τους να μειώνεται, η Κεντρική Διοίκηση του Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος καλεί την Κυβέρνηση:

- Να παρατείνει άμεσα την προστασία της πρώτης κατοικίας και τη λειτουργία του Εξωδικαστικού Μηχανισμού τουλάχιστον έως το τέλος του έτους.

- Να επεξεργαστεί άμεσα ένα συνεκτικό πρόγραμμα, που θα αφορά στην αντιμετώπιση του ιδιωτικού χρέους φυσικών και νομικών προσώπων.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.