Αιφνιδιαστικός έλεγχος στα κεντρικά γραφεία της ACS

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αιφνιδιαστικός έλεγχος στα κεντρικά γραφεία της ACS
Η εταιρεία είχε ανακοινώσει πως από 1η Απριλίου προχωρά προσωρινά στην εφαρμογή πρόσθετης χρέωσης λόγω κορονοϊού.

Κλιμάκιο της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της οικονομικής αστυνομίας πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής, αιφνιδιαστικό έλεγχο στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας ταχυμεταφορών ACS.

Ο έλεγχος, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, πραγματοποιήθηκε έπειτα από καταγγελίες πελατών της εταιρείας για μονομερή αλλαγή των συμφωνημένων όρων συνεργασίας και για αδικαιολόγητη και καταχρηστική συμπεριφορά από μέρους της εταιρείας.

Ενδεικτικά αναφέρεται ότι χθες ο Σύλλογος Εκδοτών Επιστημονικών Βιβλίων και η Ένωση Ελληνικού Βιβλίου με κοινή ανακοίνωσή τους, γνωστοποίησαν ότι ενημέρωσαν το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων πως η συγκεκριμένη εταιρεία ταχυμεταφορών προχώρησε σε αιφνιδιαστική αλλαγή του τιμοκαταλόγου της με επιπλέον επιβάρυνση κατά 22,5% από την 1η Απριλίου, αγνοώντας προσφορές που έχει προτείνει, ακόμη και συμφωνίες σε ισχύ.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πως από 1η Απριλίου προχωρά προσωρινά στην εφαρμογή πρόσθετης χρέωσης λόγω κορονοϊού, για όλες τις αποστολές εσωτερικού, αξίας 0,45 ευρώ + ΦΠΑ ανά αποστολή.

Συγκεκριμένα η εταιρεία ανέφερε στην ανακοίνωσή της: «Προκειμένου να διασφαλίσει την αδιάλειπτη επιχειρησιακή της λειτουργία και να συνεχίσει να εξυπηρετεί το δημόσιο συμφέρον με υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, η εταιρεία είναι αναγκασμένη να επιμερίσει ένα μικρό μόνο μέρος αυτού του λειτουργικού κόστους στους Πελάτες της. Ως εκ τούτου, προχωράει προσωρινά, με ισχύ από 1η Απριλίου 2020 και μέχρι νεωτέρας, στην εφαρμογή Πρόσθετης Χρέωσης Έκτακτης Ανάγκης λόγω COVID-19 για όλες τις αποστολές εσωτερικού, αξίας 0,45€+ΦΠΑ ανά αποστολή».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider