ΔΝΤ: Πρόγραμμα - μαμούθ 50 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΔΝΤ: Πρόγραμμα - μαμούθ 50 δισ. δολαρίων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού
Η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα αποκάλυψε πως τα 50 δισ. δολάρια θα είναι άμεσα διαθέσιμα. Μείωσε κατακόρυφα νωρίτερα το ΔΝΤ τις προβλέψεις για την παγκόσμια ανάπτυξη.

Τονωτική ένεση ύψους 50 δισ. δολαρίων θα προσφέρει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στη «μάχη» κατά του κοροναϊού όπως ανακοίνωσε την Τετάρτη, η διευθύντρια του οργανισμού Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα.

Όπως τόνισε η ίδια, το υψηλό πακέτο χρημάτων θα είναι άμεσα διαθέσιμο και θα δοθεί σε χώρες και αγορές που πλήττονται περισσότερο από την εξάπλωση του ιού. Παράλληλα η κα. Γκεοργκίεβα ανέφερε πως δεν απαιτείται να υπάρχει κάποιο δεσμευτικό πρόγραμμα με το Ταμείο ώστε να υπάρχει στήριξη.

«Αυτό που κάνουμε είναι να βλέπουμε σε κάθε μεμονωμένη χώρα ποιες είναι οι χρηματοδοτικές ανάγκες και να εργαστούμε με αυτές τις χώρες» σημείωσε. «Είμαστε στο αρχικό στάδιο της διαδικασίας, αλλά σας διαβεβαιώνω ότι θα δράσουμε πολύ γρήγορα όσο έρχονται τα αιτήματα» πρόσθεσε.

Κάτω του 2,9% η ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε το ΔΝΤ μαζί με την Παγκόσμια Τράπεζα την Τετάρτη η κα. Γκεοργκίεβα έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου λέγοντας πως ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας θα πέσει κάτω του 2,9% υπό το βάρος του κοροναϊού.

Όπως είπε όλα θα εξαρτηθούν από το τι μέτρα θα ληφθούν για την αντιμετώπιση της επιδημίας.

Η ίδια σημείωσε ότι η ζήτηση έχει υποχωρήσει λόγω της μεγαλύτερης αβεβαιότητας. Σύμφωνα με την κα Γκεοργκίεβα, το σοκ του ιού είναι ασυνήθιστο, καθώς επηρεάζει την προσφορά και τη ζήτηση και περιορίζει την κινητικότητα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider