Τσακαλώτος για πρώτη κατοικία: Να μην την παρουσιάσει ο Σταϊκούρας για δική του επιτυχία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τσακαλώτος για πρώτη κατοικία: Να μην την παρουσιάσει ο Σταϊκούρας για δική του επιτυχία
Η σημερινή εξέλιξη «αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων» τονίζει ο κ. Τσακαλώτος.

«Η σημερινή έγκριση από την DG Comp του νόμου για την προστασία της κύριας κατοικίας, που διαμόρφωσε εξ ολοκλήρου, ψήφισε και υπέβαλε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή -ως όφειλε με βάση το ευρωπαϊκό δίκαιο- η προηγούμενη κυβέρνηση, είναι αδιαμφισβήτητα μια θετική εξέλιξη», δηλώνει ο Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο τομεάρχης Οικονομικών και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι αυτή η εξέλιξη «αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και σαφής στόχευση να ενισχυθούν όσες και όσοι πραγματικά έχουν ανάγκη για την αποπληρωμή των δανειακών τους υποχρεώσεων». Έτσι, συνεχίζει, όσοι πληρούν τα κριτήρια λαμβάνουν από το Δημόσιο επιχορήγηση που αντιστοιχεί στο 20% έως 50% της μηνιαίας καταβολής για την αποπληρωμή του δανείου, ανάλογα με το εισόδημά τους.

Επισημαίνει επίσης ότι «όπως σημειώνεται και στην επίσημη ανακοίνωση της Επιτροπής, το πρόγραμμα αναμένεται να συμβάλει στη μείωση του υψηλού ποσοστού των μη εξυπηρετούμενων δανείων στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα».

«Ελπίζουμε να μην προσπαθήσει η ΝΔ και ο κ. Σταϊκούρας να παρουσιάσουν και αυτή την επιτυχία ως δική τους», σχολιάζει ο κ. Τσακαλώτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider