Aισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση ο Στουρνάρας

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Aισιόδοξος για την ανακεφαλαιοποίηση ο Στουρνάρας

Αισιόδοξος για την ολοκλήρωση της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών όσο και για την άρση των capital controls εμφανίστηκε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας, κατά τη συνάντησή του με το προεδρείο του Οικονομικού Επιμελητηρίου. Ταυτόχρονα ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την ανάγκη προσέλκυσης επενδύσεων για να στηριχθεί η ελληνική οικονομία.

Στο επίκεντρο της συνάντησης του κ. Στουρνάρα με την αντιπροσωπεία του Οικονομικού Επιμελητηρίου τέθηκε, μεταξύ άλλων, η συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες και εφορία.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το επιμελητήριο, ο κ. Στουρνάρας τόνισε ότι «την τεχνική βοήθεια από το τμήμα μελετών της Τράπεζας της Ελλάδος θα παράσχει, όποτε χρειαστεί, η κεντρική τράπεζα στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, στο πλαίσιο της πρότασης, που έχει καταθέσει το επιμελητήριο, για τη συνολική ρύθμιση οφειλών σε τράπεζες, εφορία και ασφαλιστικά ταμεία».

Οι δυο πλευρές συμφώνησαν ώστε η ρύθμιση αυτή να συζητηθεί και τυχόν εφαρμοστεί, μετά την ολοκλήρωση της εφαρμογής των προαπαιτούμενων και της αξιολόγησης, καθώς και ότι «σε καμιά περίπτωση δεν θα πρέπει να εντάξει και να ευνοήσει τους στρατηγικούς κακοπληρωτές».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider