Κίνα: Επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός

Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο ο πληθωρισμός
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google

Ο πληθωρισμός στην Κίνα επιβραδύνθηκε τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, στην τελευταία ένδειξη ότι η ζήτηση παραμένει ασθενής στην επιβραδυμένη οικονομία.

Ο δείκτης τιμών καταναλωτή σημείωσε άνοδο 1,3% τον Οκτώβριο σε σχέση με το προηγούμενο έτος, χαμηλότερα από την ετήσια άνοδο 1,6% τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με τα στοιχεία της στατιστικής υπηρεσίας, με τις φθηνότερες τιμές των τροφίμων να είναι μεταξύ των κύριων παραγόντων που επηρεάζουν τις τινές.

Η άνοδος του πληθωρισμού ήταν χαμηλότερη από τις μέσες εκτιμήσεις του 1,4% των 11 οικονομολόγων που συμμετείχαν σε έρευνα της The Wall Street.

Επίσης ο δείκτης τιμών καταναλωτή υποχώρησε 0,3% τον Οκτώβριο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. τον Σεπτέμβριο είχε σημειώσει άνοδο 0,1% σε σχέση με το προηγούμενο μήνα.

Ο δείκτης τιμών παραγωγού της Κίνας υποχώρησε 5,9% τον Οκτώβριο σε σχέση με το περασμένο έτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Αίρεται από 30 Ιουνίου το πλαφόν - Ραντεβού τον Σεπτέμβριο για μειώσεις τιμών

Έκτακτο επίδομα παιδιού: Όλα τα «κλειδιά» για την πληρωμή των 150 ευρώ - Γιατί θα πρέπει να αποκτήσουν ΑΦΜ τα νεογέννητα

Πλάτη με... μέτρο στην ακρίβεια - «Ευλογημένοι» μισθοί - Ποιος φλερτάρει τον Κυριάκο

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider