Δανία: Προς αναθεώρηση η Σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δανία: Προς αναθεώρηση η Σύμβαση του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες

Σε αναθεώρηση της Σύμβασης του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες προσανατολίζεται η Δανία.

Ειδικότερα, ο πρωθυπουργός της Δανίας δήλωσε την Κυριακή ότι εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει την αναθεώρηση της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών περί του καθεστώτος των προσφύγων ώστε να «προσαρμοστεί» στα σημερινά δεδομένα. «Εάν η κατάσταση συνεχιστεί ή επιδεινωθεί, θα φτάσουμε σε ένα σημείο όπου θα πρέπει να συζητήσουμε - και η Δανία δεν μπορεί να το κάνει μόνη της - για να προσαρμόσουμε τους κανόνες του παιχνιδιού», τόνισε.

Για τον Δανό πρωθυπουργό, η κυβέρνηση του οποίου στηρίζεται στο κοινοβούλιο από το αντιμεταναστευτικό Λαϊκό Κόμμα, το θέμα δεν είναι να αμφισβητηθούν τα θεμέλια της Σύμβασης που υπογράφηκε το 1951 αλλά να διευκρινιστούν τα δικαιώματα των προσφύγων στην πρώτη χώρα εγκατάστασής τους.

«Αν κάποιος διέμενε στην Τουρκία για δύο ή τρία χρόνια, βρίσκοντας εκεί καταφύγιο από τον πόλεμο, θα μπορεί να πάει στην Ευρώπη και να ζητήσει άσυλο; Οι σημερινοί κανόνες το επιτρέπουν, όμως θα πρέπει να το συζητήσουμε», συνέχισε.

Ο Δανός πρωθυπουργός σημείωσε ότι η απόφαση για μια τέτοια συζήτηση θα πρέπει να ληφθεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο καθώς στην Ευρώπη έχουν φτάσει μόνο φέτος σχεδόν 1 εκατομμύριο μετανάστες.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider