Moscovici: Οι επιθέσεις δεν απειλούν την ανάπτυξη

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Moscovici: Οι επιθέσεις δεν απειλούν την ανάπτυξη

O ευρωπαίος Επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Pierre Moscovici δήλωσε το Σάββατο ότι οι επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στο Παρίσι πιθανότατα δεν θα επηρεάσουν την οικονομική ανάκαμψη στη Γαλλία και την Ευρώπη, καθώς προηγούμενες επιθέσεις στην Ισπανία και τη Βρετανία δεν είχαν μόνιμες επιδράσεις.

Το σχόλιο του κ. Moscovici έρχεται σε αντίθεση με τις εκτιμήσεις του μέλους του διοικητικού συμβουλίου της Ευραπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Iganzio Visco, ο οποίος την προηγούμενη Πέμπτη είχε δηλώσει ότι οι επιθέσεις στο Παρίσι απειλούν την ήδη εύθραυστη ανάκαμψη της Ευρωζώνης.

«Η Ευρώπη βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης… Δεν πιστεύω ότι η ανάπτυξη θα αποδυναμωθεί από αυτά που συμβαίνουν τώρα», δήλωσε ο Επίτροπος Moscovici στο ραδιοσταθμό France Inter.

«Υπάρχουν προηγούμενα στο Λονδίνο και τη Μαδρίτη. Και στις δύο περιπτώσεις οι τρομοκρατικές επιθέσεις δεν είχαν μόνιμη επίπτωση στην οικονομική ανάπτυξη αυτών των δύο χωρών», πρόσθεσε.

Ο ευρωπαίος Επίτροπος τόνισε επίσης ότι η Ευρώπη διαθέτει ισχυρά θεμελιώδη οικονομικά στοιχεία όπως οι χαμηλές τιμές ενέργειας και τα επιτόκια καθώς και το πρόγραμμα επενδύσεων που έχει εξαγγείλει ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Jean-Claude Junker. Πρόσθεσε, όμως, ότι η αυτοπεποίθηση είναι πολύ σημαντική για την οικονομική ανάκαμψη.

«Είναι πολύ σημαντικό να έχουμε αυτοπεποίθηση στις ανοιχτές κοινωνίες μας αλλά να γνωρίζουμε επίσης ότι μπορούμε να αμυνθούμε», δήλωσε.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider