Εμβόλια: Η ΕΕ «παγώνει» την προμήθεια επιπλέον δόσεων από AstraZeneca και J&J 

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Εμβόλια: Η ΕΕ «παγώνει» την προμήθεια επιπλέον δόσεων από AstraZeneca και J&J 
Η Κομισιόν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Pfizer για επιπλέον αγορά εμβολίων κατά του κορονοϊού με την τεχνολογία mRNA, μετά από τα περιστατικά θρομβώσεων που έχουν αναφερθεί με τη χρήση των άλλων 2 φαρμακευτικών.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πρόκειται να ενεργοποιήσει τη ρήτρα που έχει στα συμβόλαια με την AstraZeneca και την Johnson & Johnson για προμήθεια επιπλέον 300 δόσεων για εμβόλια κατά του κορονοϊού, ανέφερε ανώτατος Ευρωπαίος αξιωματούχος την Τετάρτη μιλώντας στο Reuters.

Σημειώνεται πως η ΕΕ έχει να λαμβάνει ακόμα 300 δόσεις των σκευασμάτων, με βάση τις συμφωνίας που είχαν υπογραφεί μεταξύ των Κομισιόν και των 2 εταιριών.

Αντίθετα, σύμφωνα με το δημοσίευμα, η ΕΕ σκοπεύει να κλείσει νέα συμφωνία για την προμήθεια σκευασμάτων κατά της νόσου με τις Pfizer/BioNTech, το εμβόλιο των οποίων χρησιμοποιεί την τεχνολογία mRNA.

Η κίνηση της Κομισιόν έρχεται καθώς τα εμβόλια των AstraZeneca και J&J σχετίζονται με περιστατικά θρομβώσεων σε εμβολιασθέντες με τα σκευάσματα των δύο παραπάνω φαρμακευτικών εταιριών

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider