ΠΟΥ για κορονοϊό: Είμαστε πολύ μακριά από το τέλος της πανδημίας

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
ΠΟΥ για κορονοϊό: Είμαστε πολύ μακριά από το τέλος της πανδημίας
Ο Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. είπε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται από την αρχή του Μαρτίου παγκοσμίως οφείλεται στη σύγχυση και στη μη επάρκεια των δημοσίων συστημάτων υγείας. 

Την άποψη πως ο κόσμος είναι πολύ μακριά ακόμα από το τέλος της πανδημίας του κορονοϊού εξέφρασε τη Δευτέρα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους.

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου, ο Τέντρος δήλωσε πως «θέλουμε να δούμε τις κοινωνίες και τις οικονομίας να επαναλειτουργούν και τις μετακινήσεις να επιστρέφουν στην κανονικότητα. Ωστόσο, αυτή την ώρα και καθώς πολλοί άνθρωποι πεθαίνουν και οι ΜΕΘ σε πολλές χώρες γεμίζουν, αυτό είναι τελείως αδύνατο».

Ακόμα, ο επικεφαλής του ΠΟΥ είπε ότι η αύξηση των νέων κρουσμάτων που καταγράφεται από την αρχή του Μαρτίου παγκοσμίως οφείλεται στη σύγχυση και στη μη επάρκεια των δημοσίων συστημάτων υγείας.

Η Μαρία βαν Κέρκοβε, αξιωματούχος του ΠΟΥ που ασχολείται με την Covid-19, δήλωσε στην ίδια συνέντευξη Τύπου ότι η πανδημία παρουσιάζει εκθετική αύξηση, με 9% αύξηση των κρουσμάτων την τελευταία εβδομάδα, την 7η συνεχόμενη εβδομάδα με αύξηση κρουσμάτων και 5% αύξηση των θανάτων.

Στο μεταξύ, η Ινδία ξεπέρασε τη Βραζιλία σε αριθμό επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και έγινε η δεύτερη χώρα με τις περισσότερες μολύνσεις μετά τις ΗΠΑ.

Ο Τέντρος είπε ακόμα ότι σε κάποιες χώρες, παρότι συνεχίζεται η μετάδοση του ιού, εστιατόρια και νυχτερινά κλαμπ ήταν γεμάτα από κόσμο και οι αγορές επίσης με εικόνες συνωστισμού, με λίγα άτομα να λαμβάνουν μέτρα προστασίας.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider