Ένα emoji που... δακρύζει από χαρά η νέα «Λέξη της Χρονιάς»

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ένα emoji που... δακρύζει από χαρά η νέα «Λέξη της Χρονιάς»

Για πρώτη φορά στα χρονικά, τα Λεξικά της Οξφόρδης αποφάσισαν να αναδείξουν ένα εικονίδιο ως η «Λέξη της Χρονιάς». Διάλεξαν, λοιπόν, το emoji που «δακρύζει από χαρά» και άφησαν τη διεθνή κοινότητα… με ανοιχτό το στόμα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εξέδωσαν τα Oxford Dictionaries, το συγκεκριμένο emoji αντιπροσωπεύει καλύτερα από κάθετί άλλο «το ήθος, τη διάθεση και τις ανησυχίες του 2015».

«Η κουλτούρα των emoji έχει γίνει τόσο δημοφιλής, που ο κάθε χαρακτήρας έχει αναπτύξει τις δικές του τάσεις και ιστορίες», εξηγεί η Casper Grathwohl, πρόεδρος των Oxford Dictionaries. Το προσωπάκι που βραβεύτηκε εκφράζει την παιχνιδιάρικη και οικεία διάθεση που χαρακτηρίζει την κουλτούρα των emoji, προσθέτει.

Στο «shortlist» των Oxford Dictionaries φιγουράρουν, επίσης, το Brexit, ένας νεολογισμός που δημιουργήθηκε για να εκφράσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και το lumbersexual. Ο δεύτερος νεολογισμός αντιστοιχεί σε ένα συγκεκριμένο, επιτηδευμένο στιλ εμφάνισης των αντρών που χαρακτηρίζεται από τα γένια και τα καρό πουκάμισα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider