Το στόχο του φαίνεται πως πέτυχε ο δισεκατομμυριούχος Τσαρλς Φίνεϊ που είχε δηλώσει πως θέλει να δώσει όλη του την περιουσία σε φιλανθρωπίες και να πεθάνει... φτωχός!

Πρόκειται για τον πρώην δισεκατομμυριούχο, συνιδρυτή του κολοσσού Duty Free Shoppers, ο οποίος μετά από 38 χρόνια πέτυχε το στόχο του και δώρισε τελικά όλα τα χρήματά του, δηλαδή περίπου 8 δισ. δολάρια, σε φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το Forbes, ο Τσαρλς Φίνεϊ κατάφερε μέσα στις τελευταίες τέσσερις δεκαετίες να δωρίσει ανώνυμα πάνω από 8 δισ. δολάρια σε φιλανθρωπικά ιδρύματα, πανεπιστήμια και ιδρύματα διεθνώς, μέσω του ιδρύματός του Atlantic Philanthropies, φτάνοντας να έχει δωρίσει κατά 375.000% περισσότερα χρήματα από την τρέχουσα περιουσία του. 

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, στις 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο πρώην δισεκατομμυριούχος υπέγραψε τα έγγραφα «λήξης λειτουργίας» του φιλανθρωπικού του οργανισμού, μετά την πώληση και δωρεά όλων των περιουσιακών στοιχείων που διαχειριζόταν.

Σήμερα, ο Τσαρλς Φίνεϊ ζει μαζί με τη γυναίκα του σε ένα ενοικιαζόμενο διαμέρισμα, στο Σαν Φρανσίσκο!

Πού πήγαν τα χρήματα;

Ο Φίνεϊ επέλεξε οι δωρεές που έγιναν άμεσα από τον ίδιο και την Atlantic Philanthropies να γίνουν ανώνυμα, με αποτέλεσμα να μην γίνουν γνωστοί όλοι οι αποδέκτες των δωρεών. Όμως, ορισμένες προσφορές που δημοσιοποιήθηκαν περιλαμβάνουν:

  • Περισσότερα από 3,7 δισ. δολάρια σε οργανισμούς εκπαίδευσης.
  • Περισσότερα από 870 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς που μάχονται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική αλλαγή.
  • Περισσότερα από 700 εκατ. δολάρια σε οργανισμούς υγείας.

 

Διαβάστε επίσης: