Τζεφ Μπέζος: Ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου μέχρι το 2026

Χρυσάνθη Στέτου
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Τζεφ Μπέζος: Ίσως γίνει ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος του κόσμου μέχρι το 2026
Ο Τζεφ Μπέζος ίσως καταφέρει να περάσει το ορόσημο του 1 τρισ. δολαρίων, μέχρι το 2026, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα.

Πολύ «πιθανό» είναι να γίνει Τζεφ Μπέζος ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο με περιουσία που θα αγγίξει - και θα ξεπεράσει - το 1 τρισ. δολάρια, μέχρι το 2026, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα της ιστοσελίδας Comparisun.

Και μπορεί η έρευνα να πραγματοποιήθηκε το Μάρτιο, όμως ο όρος «trillionaire» μόλις έγινε trending του Twitter, καθώς τα συνεχώς αυξανόμενα κέρδη της Amazon, εν μέσω πανδημίας κάνουν όλο και πιο πιθανό να βγει «αληθής» αυτή η πρόβλεψη.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το Forbes, αυτή τη στιγμή, η περιουσία του 56χρονου ιδρυτή της Amazon, ανέρχεται σε 142,8 δισ. δολάρια, χρίζοντας τον Τζεφ Μπέζος τον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου, με διαφορά 40 δισ. δολαρίων από τον Μπιλ Γκέιτς, ο οποίος είναι δεύτερος στην κατάταξη.

Μετρά «κέρδη» και χάνει «ανθρωπιά»

Καθοριστικό ρόλο στην τόσο δραματική αύξηση κερδών για τον Τζεφ Μπέζος, ο οποίος κατέχει το 11% της Amazon, φαίνεται πως παίζει ο κορονοϊός. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα οικονομικά αποτελέσματα της εταιρείας, κατά το πρώτο τρίμηνο του 2020, η Amazon κατέγραψε έσοδα 57 δισ. δολαρίων, το οποίο και αποτελεί ρεκόρ εσόδων α' τριμήνου για την εταιρεία. Το ρεκόρ, φυσικά, οφείλεται στην αύξηση που κατέγραψαν οι πωλήσεις, χάρη στην πανδημία του κορονοϊού, που τόνισε την ηλεκτρονική αγορά λιανεμπορίου.

Ταυτόχρονα, βέβαια, τόσο η εταιρεία, όσο και ο Τζεφ Μπέζος προσωπικά, δέχονται έντονη κριτική για τον τρόπο που χειρίστηκαν και συνεχίζουν να χειρίζονται την ασφάλεια των εργαζομένων τους.

Από τις πρώτες κιόλας ημέρες που ξέσπασε η πανδημία, εργαζόμενοι της εταιρείας καταγγέλλουν την Amazon για «εργασιακή εκμετάλλευση», «ελλιπή μέτρα ασφαλείας» και «χαμηλούς μισθούς», αν και η εταιρεία υπεραμύνεται πως κάνει ότι μπορεί για να διασφαλίσει την υγεία και την ασφάλεια του προσωπικού της.

Ένα επιχείρημα που δεν βοηθά είναι και η πρόσφατη ανακοίνωση της Amazon, σύμφωνα με την οποία, από το τέλος Μαΐου, οι εργαζόμενοι θα πάψουν να πληρώνονται παραπάνω για τις υπερωρίες, ενώ θα παύσει και η πληρωμή «βαρέων και ανθυγιεινών», παρά τις αυξημένες απαιτήσεις, λόγω κορονοϊού.

Φωτογραφία: Getty Images / Ideal Image

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider