Πάουελ: Η οικονομική δραστηριότητα θα σημειώσει πρωτοφανή πτώση το β' τρίμηνο

Πάουελ - Fed

Το πρόγραμμα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης βοήθησε ουσιωδώς την οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες όπως έκανε γνωστό ο Πάουελ.

Βουτιά θα σημειώσει η οικονομική δραστηριότητα το β' τρίμηνο όπως ανέφερε στη συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Fed Τζερόμ Πάουελ.

Όπως τόνισε η Fed είναι έτοιμη να κάνει περισσότερα και να χρησιμοποιήσει όλα της τα εργαλεία ισχυρότερα, επιθετικότερα και προληπτικότερα, στον βαθμό που αυτό θα είναι αναγκαίο.

Το πρόγραμμα πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης βοήθησε ουσιωδώς την οικονομία τις τελευταίες εβδομάδες όπως έκανε γνωστό ο Πάουελ. O ίδιος ανέφερε πως δημοσιονομική τόνωση από τον Λευκό Οίκο είναι καταλυτική για να αποτρέψει μακροπρόθεσμους οικονομικούς κινδύνους.

Επιχειρήσεις και νοικοκυριά πρέπει να υποστηριχθούν καθώς είναι προς το συμφέρον της οικονομίας συμπλήρωσε ο Πάουελ.

Διατήρησε σταθερά τα επιτόκια η Fed

Διατήρησε σε μηδενικά επίπεδα στο εύρος 0-0,25%τα επιτόκια η Fed στη διήμερη συνεδρίαση.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της η Κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ «η διαρκής κρίση στη δημόσια υγεία θα επιβαρύνει σημαντικά την οικονομική δραστηριότητα, την απασχόληση και τον πληθωρισμό βραχυπρόθεσμα και δημιουργεί σημαντικά ρίσκα για το outlook».

H Fed αναφέρει ότι είναι διατεθειμένη να αναπτύξει όλα τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της για να βοηθήσει την οικονομία η οποία είναι αντιμέτωπη με σημαντικά ρίσκα από την πανδημία. 

 

 

BEST OF INTERNET

ΑΡΧΙΚΗ