Fitch: Επίφοβη η άρση του lockdown σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όσο τα κρούσματα αυξάνονται

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Fitch: Επίφοβη η άρση του lockdown σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όσο τα κρούσματα αυξάνονται
Η κινεζική εμπειρία αποδεικνύει ότι «εύκολα μπορεί να υπάρξει ένα νέο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού, προειδοποιεί ο οίκος.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την άρση των περιοριστικών μέτρων σε ΗΠΑ και Ευρώπη, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού παραμένουν ακόμη υψηλά, κρούει ο οίκος Fitch.

«Τα κρούσματα που ανακοινώνονται στις ΗΠΑ και σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες καθημερινά είναι χιλιάδες. Υπό το πρίσμα αυτό, παραμένει το ερώτημα εάν είναι ασφαλές να προχωρήσουν σε άρση των περιοριστικών μέτρων που τέθηκαν για την ανάσχεση της πανδημίας», σχολιάζει ο Cedric Chehab, στρατηγικός αναλυτής της Fitch Solutions.

Τι δείχνει η κινεζική εμπειρία

Όπως επισημαίνει, η κινεζική εμπειρία αποδεικνύει ότι «εύκολα μπορεί να υπάρξει ένα νέο κύμα μετάδοσης του κορονοϊού».

«Η Κίνα επανεκκινεί την οικονομία της σε στάδια και φάσεις, ωστόσο ο κίνδυνος για δεύτερο κύμα διασποράς του ιού είναι ορατός», εξηγεί ο αναλυτής, μιλώντας στο CNBC.

«Εάν στραφούμε στις ΗΠΑ και σε ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ισπανία και η Ιταλία, όπου ο αριθμός των κρουσμάτων παραμένει υψηλός, οι κίνδυνοι παραμένουν μεγάλοι. Το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: Μπορούν αυτές οι χώρες να αρχίσουν σταδιακά να αίρουν τα περιοριστικά μέτρα και να επανεκκινήσουν τις οικονομίες τους, με τόσο υψηλό αριθμό κρουσμάτων που ανακοινώνονται καθημερινά;», διερωτάται.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider