Η Πελόζι «δίνει γραμμή» για υπερψήφιση του πακέτου Τραμπ

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Η Πελόζι «δίνει γραμμή» για υπερψήφιση του πακέτου Τραμπ
Σήμα στις αγορές έστειλε η Νάνσι Πελόζι λέγοντας πως το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων θα υπερψηφιστεί από τη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Η ισχυρή γυναίκα του «στρατοπέδου» των Δημοκρατικών και πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι ανέφερε σε διεθνή μέσα πως σήμερα, Πέμπτη θα σημειωθεί μια μεγάλη νίκη, αναφερόμενη στο δημοσιονομικό πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων του Λευκού Οίκου.

Το πακέτο στήριξης των 2 τρισ. που σχεδίασε το Αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών εγκρίθηκε την Τετάρτη από το Κογκρέσο και σήμερα αναμένεται να τεθεί προς ψήφιση στη Βουλή των Αντιπροσώπων. Τέλος, ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ θα βάλει τις τελικές υπογραφές ώστε να τεθούν υπό εφαρμογή τα μέτρα.

Όπως αναφέρουν διεθνή μέσα το πακέτο των 2 τρισ. δολαρίων περιλαμβάνει περίπου 500 δισ. δολάρια για την εγγύηση δανείων και βοήθεια προς τις επιχειρήσεις, εκ των οποίων 50 δισ. δολαρίων θα δωθούν για υποστήριξη στις αεροπορικές εταιρείες

Παράλληλα πάνω από 350 δισ. δολάρια θα διοχετευτούν σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Συνολικά 150 δισ. δολάρια θα ενισχύσουν το υγειονομικό σύστημα και τα νοσοκομεία. Στα μέτρα έχει γίνει ειδική διευκρίνιση ώστε όσες επιχειρήσεις λάβουν δανειοδοτήσεις να μην μπορούν να προβαίνουν για ένα χρόνο σε επαναγορές μετοχών.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider