Ερντογάν: Δεν εγκαταλείπουμε τον Σάρατζ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ερντογάν: Δεν εγκαταλείπουμε τον Σάρατζ
«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τους Λίβυους αδελφούς μονάχους σε αυτές τις δύσκολες ημέρες», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Την πρόθεση του να μην εγκαταλείψει τον επικεφαλής της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της Λιβύης Φάγεζ αλ Σάρατζ και ότι η Τουρκία είναι έτοιμη να τον βοηθήσει «με όλους τους τρόπους που μπορούμε», υπογράμμισε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Σε δηλώσεις που πραγματοποίησε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη την Παρασκευή, ο Τούρκος πρόεδρος είπε:

«Δεν θα εγκαταλείψουμε τον Σάρατζ. Είμαστε αποφασισμένοι να τον βοηθήσουμε με όλους τους τρόπους που μπορούμε», ιχυρίστηκε.

«Είμαστε αποφασισμένοι να μην αφήσουμε τους Λίβυους αδελφούς μονάχους σε αυτές τις δύσκολες ημέρες», συμπλήρωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Το να στηρίζουμε την Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης δεν αποτελεί επιλογή, αλλά υποχρέωση βάσει του ψηφίσματος 2259 του ΟΗΕ».

«Η Τουρκία και η Γερμανία δίνουν προτεραιότητα στην επίλυση των προβλημάτων μέσω του διαλόγου, προτρέποντας τις πλευρές (να επιδείξουν) κοινή λογική», συμπλήρωσε.

Το στρατιωτικό προσωπικό της Τουρκίας, που έχει σταλεί στη Λιβύη, υποστηρίζει και εκπαιδεύει δυνάμεις της διεθνώς αναγνωρισμένης κυβέρνησης του Φάγιεζ αλ Σάρατζ, είπε επίσης ο πρόεδρος της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι χώρες που παρέστησαν στη Σύνοδο για τη Λιβύη στο Βερολίνο την περασμένη Κυριακή δεν θα πρέπει να στηρίζουν τον αντίπαλο του Σάρατζ, Χαλίφα Χάφταρ, αφού αποχώρησε χωρίς να υπογράψει τη συμφωνία εκεχειρίας.

«Από την πλευρά μας, εκείνος (ο Χάφταρ) δεν αποδέχθηκε πλήρως την εκεχειρία (…). Ποιος γνωρίζει τι θα κάνει αύριο;» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και η Άνγκελα Μέρκελ συναντήθηκαν την Παρασκευή στην Κωνσταντινούπολη, με τη Γερμανίδα καγκελάριο να ενθουσίαζεται από το δώρο του Τούρκου προέδρου.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider