«Φρούριο» το Νταβός με 5.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Φρούριο» το Νταβός με 5.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς
Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανοίγει τις πύλες του, με το χιονισμένο Νταβός να θυμίζει «φρούριο».

Αντιμέτωποι με 5.000 στρατιωτικούς και αστυνομικούς από κάθε γωνιά της Ελβετίας αναμένεται να βρεθούν εκατοντάδες διαδηλωτές που θα καλέσουν τους ηγέτες της διεθνούς κοινότητας να λάβουν σύντομα μέτρα για την κλιματική αλλαγή, κατά τη διάρκεια της προγραμματισμένης διαδήλωσης που θα πραγματοποιήσουν στο χιονοδρομικό θέρετρο του Νταβός.

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ ανοίγει τις πύλες του, με το χιονισμένο Νταβός να θυμίζει «φρούριο».

Φτάνουν τις 3.000 οι συμμετέχοντες στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ

Μαχητικά αεριωθούμενα, χερσαία αμυντικά συστήματα και ραντάρ συγκαταλέγονται στα μέτρα που έχουν λάβει οι αρχές για την προστασία των περίπου 3.000 συμμετεχόντων στο φόρουμ, έγινε σήμερα γνωστό από την ελβετική αστυνομία.

«Διάφοροι άνθρωποι στον κόσμο βρίσκονται υπό μεγάλη απειλή, εάν μπορείς να το πεις κι έτσι, και όπου και αν εμφανιστούν, τους αξίζουν τα ανάλογα μέτρα ασφαλείας» εξήγησε ο Γουόλτερ Σλέγκελ, ο περιφερειακός διοικητής της αστυνομίας, κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης τύπου που παραχώρησαν σήμερα οι αρχές.

«Για την ασφάλεια του προέδρου των ΗΠΑ πρέπει να αναπτυχθεί μια σημαντική ομάδα» επισήμανε ο Σλέγκελ. Ο Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να παραστεί αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη στο Νταβός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider