Ο αυτοαποκαλούμενος «δημιουργός του Bitcoin» καλείται να πληρώσει περί τα 5 δισ. δολάρια

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ο αυτοαποκαλούμενος «δημιουργός του Bitcoin» καλείται να πληρώσει περί τα 5 δισ. δολάρια
Περί τα 5 δισ. δολάρια καλείται να πληρώσει ο αυτοαποκαλούμενος «δημιουργός του Bitcoin», μοιράζοντας τα Bitcoin που έχει στη διάθεση του.

Τα Bitcoin που έχει στη διάθεση του καλείται να μοιραστεί με την οικογένεια του πρώην συνεργάτη του ο αυτοαποκαλούμενος «δημιουργός του Bitcoin», Κρεγκ Ράιτ.

Ο Αυστραλός σύμβουλος ασφάλειας IT, που ισχυρίζεται πως ήταν ο άνθρωπος που δημιούργησε το γνωστό κρυπτονόμισμα, με το ψευδώνυμο Satoshi Nakamoto, καλείται να παραχωρήσει περί τα 5 δισ. δολάρια από την περιουσία του, μετά από τη σχετική απόφαση του δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, η οικογένεια του προγραμματιστή πληροφορικής Ντέιβιντ Κλέιμαν, ο οποίος πέθανε το 2013, μήνυσε τον 49χρονο Κρεγκ Ράιτ και ζήτησε μερίδιο από τα Bitcoin που έχει στη διάθεση του. Η οικογένεια του Κλέιμαν υποστήριξε πως οι δύο άντρες ήταν συνεργάτες και δημιούργησαν μαζί το κρυπτονόμισμα που πλέον γνωρίζουν όλοι και ζήτησαν το μερίδιο των Bitcoin που αναλογεί στον αποθανόντα να περάσει στην οικογένεια του.

Ο Κρεγκ Ράιτ αρνήθηκε πως υπήρχε συνεργασία, όμως το δικαστήριο της Φλόριντα, όπου εκδικάστηκε η υπόθεση έκρινε πως πρέπει να παραχωρήσει στην οικογένεια του Κλέιμαν τα μισά Bitcoin που είχε στη διάθεση του, κατά την περίοδο της συνεργασίας τους. Κάτι που εκτιμάται πως φτάνει τα 5 δισ. δολάρια, αν και το ακριβές ποσό δεν είναι ακόμα γνωστό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το πρόβλημα είναι πως κανείς δεν γνωρίζει ακριβώς το ακριβές αριθμό των Bitcoin που έχει στη διάθεση του o Κρεγκ Ράιτ, καθώς μεγάλο ποστοστό αυτών βρίσκεται σε «τυφλό» καταπίστευμα, το οποίο θα μπορεί να ανοίξει τον Ιανουάριο του 2020.

Από την πλευρά τους, οι κατήγοροι εκτιμούν πως μπορεί να είναι κάπου μεταξύ 410.000 και 500.000 Βitcoin, με αξία που ανέρχεται στα 7,4 δισ. δολάρια, λαμβάνοντας υπόψην την τιμή του κρυπτονομίσματος την Τετάρτη.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider