Δεν «βλέπει» ύφεση στην οικονομία ο Ντόναλντ Τραμπ

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δεν «βλέπει» ύφεση στην οικονομία ο Ντόναλντ Τραμπ
Ο αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και οι σύμβουλοι του απορρίπτουν τα «σενάρια» για οικονομική ύφεση.

Του φόβους των αγορών για μια επερχόμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία απέρριψε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian.

Σε μία 30λεπτη εμφάνιση μπροστά σε δημοσιογράφους την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε να μην θεωρεί «πραγματικές» τις ανησυχίες για την οικονομία της χώρας, αλλά και για το αποτέλεσμα της κάλπης των επόμενων προεδρικών εκλογών.

«Δεν βλέπω ύφεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ. «Τα πάμε καταπληκτικά. Οι καταναλωτές μας είναι απίστευτα πλούσιοι. Έχουν πολλά χρήματα. Τα έσοδα της Walmart καταγράφουν 'ρεκόρ'. Δεν πρόκειται να έχουμε εμείς ύφεση - ο (υπόλοιπος) κόσμος βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή».

Ανταγωνιστές όπως η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο και «πολλές άλλες χώρες δεν τα πάνε τόσο καά, όσο εμείς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς του, ότι ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε στην Κίνα έχει αποτέλεσμα, καθώς «το Πεκίνο θέλει να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»».

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider