Του φόβους των αγορών για μια επερχόμενη ύφεση στην αμερικανική οικονομία απέρριψε ο Ντόναλντ Τραμπ, σε δηλώσεις του την Κυριακή, σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian. 

Σε μία 30λεπτη εμφάνιση μπροστά σε δημοσιογράφους την Κυριακή, ο Αμερικανός πρόεδρος έδειξε να μην θεωρεί «πραγματικές» τις ανησυχίες για την οικονομία της χώρας, αλλά και για το αποτέλεσμα της κάλπης των επόμενων προεδρικών εκλογών. 

«Δεν βλέπω ύφεση» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ντόναλντ Τραμπ. «Τα πάμε καταπληκτικά. Οι καταναλωτές μας είναι απίστευτα πλούσιοι. Έχουν πολλά χρήματα. Τα έσοδα της Walmart καταγράφουν 'ρεκόρ'. Δεν πρόκειται να έχουμε εμείς ύφεση - ο (υπόλοιπος) κόσμος βρίσκεται σε ύφεση αυτή τη στιγμή».

Ανταγωνιστές όπως η Γερμανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ηνωμένο Βασίλειο και «πολλές άλλες χώρες δεν τα πάνε τόσο καά, όσο εμείς».

Ο Αμερικανός πρόεδρος επανέλαβε επίσης τους ισχυρισμούς του, ότι ο εμπορικός πόλεμος που κήρυξε στην Κίνα έχει αποτέλεσμα, καθώς «το Πεκίνο θέλει να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων»».