Ιράν: Κενό φορτίου ήταν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Ιράν: Κενό φορτίου ήταν το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero

Το υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιο Stena Impero που κατάσχεσε το Ιράν ήταν κενό φορτίου, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων ISNA επικαλούμενο τον υπεύθυνο της λιμενικής αρχής στην περιοχή.

Τα 23 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι ενδεχόμενο να καταθέσουν για τεχνικά ζητήματα, πρόσθεσε ο Αλαχμοράντ Αφιφιπούρ.

“Αν κριθεί απαραίτητο και μετά από αίτημα των δικαστικών αρχών, το πλήρωμα ενδέχεται να καταθέσει για τεχνικά θέματα,” μετέδωσε το πρακτορείο ISNA επικαλούμενο τον Αφιφιπούρ.

Nωρίτερα, το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας δήλωσε σήμερα την μεγάλη ανησυχία του για την κατάσχεση ενός υπό βρετανική σημαία δεξαμενόπλοιου από το Ιράν, στο Στενό του Χορμούζ, τονίζοντας ότι η ενέργεια αυτή, έπληξε τις προσπάθειες για την αποκλιμάκωση της έντασης στην περιοχή.

Το Ιράν ανακοίνωσε χθες ότι κατάσχεσε το βρετανικό δεξαμενόπλοιο Stena Impero το οποίο έπλεε προς ένα λιμάνι στην Σαουδική Αραβία και ξαφνικά άλλαξε πορεία μετά το πέρασμα του από το Στενό του Χορμούζ στο στόμιο του Περσικού Κόλπου.

“Μάθαμε με μεγάλη ανησυχία την κατάσχεση του βρετανικού πλοίου από τις ιρανικές δυνάμεις,” ανέφερε το γαλλικό ΥΠΕΞ στην ανακοίνωσή του. Την καταδικάζουμε κι εκφράζουμε την πλήρη αλληλεγγύη μας στο Ηνωμένο Βασίλειο.”

Μέσω του Στενού του Χορμούζ διακινείται το ένα τρίτο του πετρελαίου που μεταφέρεται δια θαλάσσης παγκοσμίως.

Η περιοχή του Κόλπου και του Στενού του Χορμούζ βρίσκονται στο επίκεντρο μεγάλη γεωπολιτικής έντασης, μεσούσης της αντιπαράθεσης μεταξύ του Ιράν και των Ηνωμένων Πολιτειών, οι οποίες έχουν ενισχύσει την εκεί στρατιωτική τους παρουσία.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider