Πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ - Στη δημοσιότητα τα οικονομικά του στοιχεία

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πλήγμα για τον Ντόναλντ Τραμπ - Στη δημοσιότητα τα οικονομικά του στοιχεία
Ομοσπονδιακός δικαστής αποφάσισε την παράδοση στοιχείων για τα οικονομικά του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Την παράδοση των στοιχειών για την οικονομική και επιχειρηματική δραστηριότητα του Ντόναλντ Τραμπ, από την λογιστική εταιρία Mazars στους Δημοκρατικούς της Βουλής των Αντιπροσώπων αποφάσισε ο ομοσπονδιακός δικαστής Εϊμίτ Μέτα.

Σύμφωνα με το CNN, με την 41 σελίδων απόφασή του, ο δικαστής Εϊμίτ Μέτα του Περιφερειακού Δικαστηρίου της Ουάσινγκτον, πλήττει την προσπάθεια του Λευκού Οίκου να κρατήσει μυστικές τις φορολογικές δηλώσεις του προέδρου Τραμπ, απορρίπτοντας αίτημα του Αμερικανού προέδρου για τη μη εφαρμογή της κλήσης που έχει λάβει η Mazars, από την Επιτροπή Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων.

Παράλληλα, η δικαστική αυτή απόφαση μπορεί να αποτελέσει νομικό προηγούμενο και για άλλους δικαστές που θα κληθούν να λάβουν αποφάσεις, σχετικά με τις προσπάθειες του προέδρου Τραμπ και της κυβέρνησης του, προκειμένου να μην επιτραπεί στο Κογκρέσο να λάβει τα οικονομικά αρχεία του Τραμπ, σχετικά με την στάση της υπηρεσίας ελέγχου εισοδήματος (IRS), αλλά και τραπεζών που έχουν ρόλο στην υπόθεση αυτή.

Η Βουλή των Αντιπροσώπων έχει ήδη αποστείλει την δικαστική απόφαση σε έναν άλλον δικαστή στη Νέα Υόρκη, όπου ένα άλλο δικαστήριο εξετάζει τις αγωγές που κατατέθηκαν κατά των κλήσεων που έχει εκδώσει η Βουλή των Αντιπροσώπων για την παράδοση στοιχείων σχετικών με τον Τραμπ, στις τράπεζες Deutsche Bank και Capitol One.

Η νομική ομάδα του προέδρου Τραμπ προγραμματίζει την άσκηση έφεσης, σύμφωνα με δήλωση μιας πηγής που έχει λάβει γνώση των εξελίξεων.

Η Mazars βρέθηκε στο επίκεντρο της έρευνας της Βουλής των Αντιπροσώπων, αφού ο πρώην προσωπικός δικηγόρος και μεσάζοντας του Τραμπ, Μάικλ Κόεν, κατηγόρησε τον Αμερικανό πρόεδρο για «μαγείρεμα» των περιουσιακών του στοιχείων, στην ανεπιτυχή προσπάθειά του να αγοράσει την ομάδα του αμερικανικού ποδοσφαίρου (Buffalo Bills), αλλά και για την μείωση της επιβολής φόρων στα περιουσιακά του στοιχεία.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εποπτείας της Βουλής των Αντιπροσώπων, Δημοκρατικός Ελάιζα Κάμινγκς χαρακτήρισε την δικαστική απόφαση ως «μία ξεκάθαρη νίκη για την τήρηση του νόμου, αλλά και για τις ισορροπίες και τους ελέγχους του συνταγματικού συστήματος» των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider