Μπιλ Γκέιτς: Πλήρωσε 10 δισ. δολάρια σε φόρους και «θέλει» να πληρώσει παραπάνω!

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Μπιλ Γκέιτς: Πλήρωσε 10 δισ. δολάρια σε φόρους και «θέλει» να πληρώσει παραπάνω!
Και ο Μπιλ Γκέιτς, μετά τον Γουόρεν Μπάφετ, υποστηρίζει την υψηλότερη φορολογία όσων κερδίζουν περισσότερα.

Πληρώνουν το μερίδιο τους σε φόρους οι πλούσιοι ή ακόμα καλύτερα, πληρώνουν «δίκαιο» μερίδιο στους φόρους οι πλούσιοι;

Ο δισεκατομμυριούχος Μπιλ Γκέιτς, σε συνέντευξη που παραχώρησε τη Δευτέρα, παραδέχθηκε πως παρότι έχει πληρώσει 10 δισ. δολάρια σε φόρους, πιστεύει ότι η φορολογία που του επιβάλλεται, θα μπορούσε και θα έπρεπε να είναι υψηλότερη (!), ειδικά όσον αφορά τα καθαρά του κέρδη.

Όταν ερωτήθηκε σχετικά ο ίδιος, αναφορικά με τα πόσα πρέπει να καταβάλλει σε φόρους, ο μεγιστάνας της τεχνολογίας απάντησε πως οι πλούσιοι πρέπει να πληρώνουν περισσότερα!

Συγκεκριμένα, ο Μπιλ Γκέιτς έγραψε: «Νομίζω ότι το σύστημα μας μπορεί να γίνει πολύ πιο προοδευτικό – (αυτό σημαίνει πως οι πλουσιότεροι άνθρωποι θα πρέπει να πληρώνουν υψηλότερο τίμημα σε φόρους).

Ο μεγιστάνας της τεχνολογίας είχε προχωρήσει πρόσφατα σε παρόμοιες δηλώσεις, και μάλιστα από τον καναπέ της δημοφιλούς αμερικανικής εκπομπής, του Στίβεν Κόλμπερτ, «The Late Show with Stephen Colbert».

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο μεγιστάνας Γουόρεν Μπάφετ, ο οποίος υποστήριξε ότι ο ίδιος και άλλοι πλούσιοι στις ΗΠΑ δεν πληρώνουν αρκετά σε φόρους προς το κράτος.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider