Αποκλειστικά με επίδειξη φορολογικής δήλωσης τα ταξίδια στα νησιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Αποκλειστικά με επίδειξη φορολογικής δήλωσης τα ταξίδια στα νησιά
Με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης θα μπορούν να ταξιδεύουν οι μόνιμοι κάτοικοι των νησιών

Μόνο με την επίδειξη της φορολογικής δήλωσης θα μπορούν να ταξιδέψουν από αύριο το πρωί, Σάββατο 21 Μαρτίου, οι επιβάτες της ακτοπλοΐας, μόνιμοι κάτοικοι των νησιών.

Αυτό ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πηγές από το υπουργείο Ναυτιλίας, στο πλαίσιο των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό των μετακινήσεων που ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννης Πλακιωτάκης, σε συνεργασία με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας Ν. Χαρδαλιά, για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Παράλληλα, αναφέρεται πως γίνεται προσπάθεια να διασυνδεθεί με το taxisnet, μέσα στην ημέρα, η έκδοση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων από τις εταιρείες.

Μόνο η «επιστροφή» θα είναι ανοικτή για τους μη μόνιμους κατοίκους

Στο πλαίσιο των μέτρων θα επιτρέπεται η κίνηση με τα πλοία της ακτοπλοΐας των μονίμων κατοίκων, των μέσων που απαιτούνται για την τροφοδοσία των νησιών, ενώ θα επιτρέπεται και η επιστροφή όσων θέλουν να αναχωρήσουν από τα νησιά.

Πάντως, μέσα στην ημέρα, αναμένεται η έκδοση των σχετικών αποφάσεων όπου θα ορίζεται αναλυτικά το πεδίο εφαρμογής, οι περιορισμοί αλλά και οι εξαιρέσεις.

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Γιάννη Πλακιωτάκης σε σημερινή του δήλωση ανέφερε ότι «η κυβέρνηση λαμβάνει όλα τα μέτρα που μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας του COVID-19».

Πρόσθεσε ότι «το βασικό μήνυμα είναι 'Μένουμε σπίτι' και περιορίζουμε, στις απολύτως αναγκαίες, τις μετακινήσεις μας, ώστε να προστατεύουμε τους εαυτούς μας αλλά και τους συμπολίτες μας.»

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider