Δήμος Αχαρνών: Ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών με ηλεκτρονική αίτηση

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Δήμος Αχαρνών: Ψηφιακή έκδοση πιστοποιητικών με ηλεκτρονική αίτηση
Μέσα από το σχετικό μπάνερ στην ιστοσελίδα του Δήμου, ο ενδιαφερόμενος δημότης θα οδηγείται στην ειδική φόρμα, όπου θα επιλέγει το πιστοποιητικό που χρειάζεται.

Ένα ακόμη βήμα για τον εκσυγχρονισμό του και τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους Δημότες του πραγματοποίησε ο Δήμος Αχαρνών.

Συγκεκριμένα μπορούν πλέον μέσα από την ιστοσελίδα του Δήμου να αιτούνται την έκδοση μιας σειράς πιστοποιητικών, τα οποία θα εκδίδονται και θα τα παραλαμβάνουν χωρίς να απαιτείται η φυσική τους παρουσία. Σταδιακά στη σχετική λίστα θα προστίθενται διαρκώς νέα πιστοποιητικά, έως την πλήρη
ενσωμάτωση όλων των υπηρεσιών του Δήμου στη νέα ψηφιακή εποχή.

Η διαδικασία είναι εξαιρετικά απλή. Μέσα από το σχετικό μπάνερ στην ιστοσελίδα του Δήμου, ο ενδιαφερόμενος δημότης θα οδηγείται στην ειδική φόρμα, όπου θα επιλέγει το πιστοποιητικό που χρειάζεται. Η είσοδος στο σύστημα πραγματοποιείται με τη χρήση των προσωπικών κωδικών του taxisnet.

Ακολούθως θα πρέπει να συμπληρώσει τα απαραίτητα κατά περίπτωση στοιχεία και - εφόσον αυτά είναι πλήρη - η αρμόδια υπηρεσία θα εκδίδει το πιστοποιητικό και θα τον ενημερώσει με email, προκειμένου να το παραλάβει από τη λίστα «Ολοκληρωμένα αιτήματα».

Η όλη διαδικασία είναι σε πλήρη εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και η χρήση των δεδομένων από το Δήμο πραγματοποιείται αποκλειστικά για τη διεκπεραίωση της κάθε αίτησης.

Σε αυτό το πρώτο στάδιο οι δημότες θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για τα εξής δικαιολογητικά:
- Βεβαίωση Τ.Α.Π. (Μη Ηλεκτροδοτούμενα Κτίσματα, Ηλεκτροδοτούμενα Κτίσματα, Οικόπεδα)
- Πιστοποιητικό Γέννησης
- Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης
- Βεβαίωση Μόνιμης Κατοικίας
- Βεβαίωση Δημοτικής Ενημερότητας
- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γέννησης
- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Γάμου
- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Θανάτου
- Αντίγραφο Ληξιαρχικής Πράξης Εκθέσεων

«Η προσπάθειά μας να αλλάξουμε τη φιλοσοφία της λειτουργίας του Δήμου είναι διαρκής και σε αυτό το πλαίσιο θέλουμε να αξιοποιήσουμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνουν οι νέες τεχνολογίες προς όφελος των δημοτών μας. Βήμα βήμα ακολουθούμε μια διαδρομή για να μειώσουμε τη γραφειοκρατία και να κάνουμε το δήμο μας πιο φιλικό σε όλους. Κάναμε την αρχή και συνεχίζουμε, γιατί έχουμε πολλά ακόμη πράγματα να κάνουμε», δήλωσε σχετικά ο
Δήμαρχος Αχαρνών Σπύρος Βρεττός.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider