Με αυστηρά μέτρα και αποστάσεις η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Με αυστηρά μέτρα και αποστάσεις η διαδήλωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την Πρωτομαγιά
Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ με οργάνωση και στρατιωτική πειθαρχία έχει ορίσει αποστάσεις για τους διαδηλωτές.

Σε εξέλιξη είναι οι απεργιακές συγκεντρώσεις στο κέντρο της Αθήνας για την εργατική Πρωτομαγιά, παρά την απαγόρευση.

Στο Σύνταγμα το ΠΑΜΕ με οργάνωση και στρατιωτική πειθαρχία έχει ορίσει αποστάσεις για τους διαδηλωτές και η εικόνα από ψηλά είναι εντυπωσιακή. Μάσκες, γάντια και προσοχή είναι οι αυστηρές οδηγίες.

"Πρώτες εικόνες από τις απεργιακές συγκεντρώσεις της Πρωτομαγιάς. Τα πρώτα μπλοκ παίρνουν θέση στο Σύνταγμα. Με αποστάσεις και μέτρα προστασίας. Τα καλυμμενα στόματα έχουν φωνή, τιμούν και διεκδικούν. Ορατός εχθρός ο καπιταλισμός!", αναφέρει το ΠΑΜΕ σε ανάρτησή του στο Twitter.

Όπως αναφέρει το ΚΚΕ στην ιστοσελίδα του 902.gr, "στο Σύνταγμα καταφθάνουν συγκροτημένα και με όλα τα μέσα προστασίας μέλη των Σωματείων, για να τιμήσουν την Εργατική Πρωτομαγιά. Κάνουν ξεκάθαρο ότι τα δικαιώματα και οι ανάγκες τους δεν μπαίνουν σε καραντίνα".

«Αποτίουμε φόρο τιμής σε όλους τους νεκρούς της πανδημίας, σε όλον τον κόσμο και με θαυμασμό στους ηρωικούς γιατρούς και νοσηλευτές που έχασαν τη ζωή τους παλεύοντας ενάντια στην πανδημία και ταυτόχρονα ενάντια στα καθημαγμένα συστήματα υγείας ακόμα και των πιο «αναπτυγμένων» καπιταλιστικών χωρών. Όμως «τώρα ήρθε η ώρα για μάχη και για ζωή.

Για τους επιχειρηματίες και τις κυβερνήσεις των καπιταλιστικών χωρών η πανδημία έχει μετατραπεί σε ευκαιρία καταπάτησης των εργατικών δικαιωμάτων. Η πανδημία απέδειξε σε ακόμα περισσότερα μάτια πως το σύστημα της εκμετάλλευσης δεν εξανθρωπίζεται. Μόνο όσοι έχουν συμφέρον υπερασπίζονται ένα τέτοιο σάπιο σύστημα: Οι μονοπωλιακοί όμιλοι, το πολιτικό προσωπικό τους και μέσα σε αυτούς η συνδικαλιστική ελίτ, οι εργατοπατέρες της ΓΣΕΕ, που σε συνθήκες πανδημίας ο πρόεδρος της ειρωνεύτηκε τους αγώνες των εργαζομένων. Δε μπορεί η βαρβαρότητα να είναι το μέλλον μας.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να προετοιμαστούν από σήμερα κιόλας για την επόμενη μέρα, με το δυνάμωμα της οργάνωσής μας σε κάθε χώρο δουλειάς.

Έχουμε πληρώσει ήδη πολλά! Έχουμε πληρώσει την 10ετή κρίση του συστήματος της εκμετάλλευσης με αμέτρητες θυσίες. Δε θα πληρώσουμε ξανά», επισημαίνει στην ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider