Προς συνεργασία τα επιστημονικά ιδρύματα της Κρήτης με την Κινεζική Ακαδημία CASSA

Viber Whatsapp Μοιράσου το
Προς συνεργασία τα επιστημονικά ιδρύματα της Κρήτης με την Κινεζική Ακαδημία CASSA

Η επεξεργασία-σύνταξη Συμφώνου Συνεργασίας στους τομείς των κοινωνικών επιστημών συζητήθηκε από εκπροσώπους της Περιφέρειας Κρήτης, των επιστημονικών-ερευνητικών ιδρυμάτων του νησιού και της αντιπροσωπείας της Κινεζικής Ακαδημίας Κοινωνικής Επιστήμης (CASSA).

Η συνάντηση έγινε στο κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο με τη συμμετοχή του περιφερειάρχη Σταύρου Αρναουτάκη, της αντιπροσωπείας της Κινεζικής Ακαδημίας, των πρυτάνεων του Πανεπιστημίου Κρήτης Παναγιώτη Τσακαλίδη, του Πολυτεχνείου Κρήτης Ευάγγελου Διαμαντόπουλου, του Μεσογειακού Πανεπιστημίου Νίκου Κατσαράκη, του εκπροσώπου του ΙΤΕ Μαρίνου Συριγιάννη, του αντιπρύτανη του Πανεπιστημίου Γιάννη Καρακάση και αντιπεριφερειαρχών.

Στην έναρξη της συνάντησης ο περιφερειάρχης Κρήτης αναφέρθηκε στα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, στην ιστορία, στον Μινωικό πολιτισμό-παράδοση, στην έρευνα-καινοτομία μέσω των επιστημονικών ιδρυμάτων, στις δυνατότητες σύναψης διεθνών συνεργασιών και επενδύσεων στον τουρισμό, στον αγροδιατροφικό τομέα αλλά σε όλους τους κλάδους ανάπτυξης.

Παράλληλα, τόνισε ότι το νησί είναι ένας ποιοτικός και ασφαλής προορισμός, ενώ αναφέρθηκε στη συνεργασία που υπάρχει με την Κίνα, αλλά και στο χρονικό της συμβολής της Περιφέρειας στον επαναπατρισμό Κινέζων εργαζομένων από τη φλεγόμενη Λιβύη και που το όλο γεγονός γίνεται κινεζική κινηματογραφική παραγωγή. Οι πρυτάνεις των Πανεπιστημίων της Κρήτης, από την πλευρά τους, ενημέρωσαν για τις επιστημονικές συνεργασίες και τα επιτεύγματα των ιδρυμάτων που εκπροσωπούν, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες συμφώνησαν να υπάρξει άμεσα μεταξύ τους συνεργασία με τη διαμόρφωση και σύνταξη ενός πλαισίου-Συμφώνου Συνεργασίας με βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους στόχους και επιθυμητά αποτελέσματα.

Στο τέλος της συνάντησης έγινε ανταλλαγή δώρων από τον περιφερειάρχη και τον πρόεδρο της Κινεζικής Ακαδημίας Xie Fuzhan, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την παρουσία του στην Κρήτη, το λίκνο του Μινωικού πολιτισμού και την υποδοχή της Περιφέρειας Κρήτης. Παράλληλα, τα μέλη της αντιπροσωπείας ευχαρίστησαν θερμά τους εκπροσώπους της Περιφέρειας και των Επιστημονικών ιδρυμάτων για την ενημέρωση, ενώ όλοι εξέφρασαν τη χαρά τους που τέθηκαν οι βάσεις για μια στενή και γόνιμη συνεργασία το επόμενο διάστημα.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider