Πηγή έμπνευσης η ηλεκτροκίνηση για τις startup

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Πηγή έμπνευσης η ηλεκτροκίνηση για τις startup

Οι startups αποτελούν τη νέα «κατάκτηση» της ηλεκτροκίνησης η οποία όπως φαίνεται δεν μαγεύει μόνο τους «γίγαντες» της αυτοκινητοβιομηχανίας αλλά διεισδύει και σε νέες εφαρμογές οι οποίες δεν σχετίζονται με τα ηλεκτροκίνητα ΙΧ, τα ποδήλατα, τα σκούτερ, τα τρένα ή τα λεωφορεία.

Η αμερικανική Canoo παρουσίασε ένα νέο φορτηγό παράδοσης εν όψει της εισαγωγής της στο αμερικανικό χρηματιστήριο. Πρόκειται για ένα φουτουριστικό φορτηγό - γνωστό ως όχημα παράδοσης πολλαπλών χρήσεων, ή MPDV, το οποίο έχει ευέλικτο σχεδιασμό και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σχεδόν για τα πάντα (delivery, μεταφορά εμπορευμάτων κλπ).

«Αυτό το όχημα έχει πολλαπλές χρήσεις», δήλωσε ο πρόεδρος της Canoo, Tony Aquila, «Θέλαμε να φαίνεται πολύ έξυπνο, πολύ μοντέρνο αλλά ταυτόχρονα να είναι πολύ προσιτό».

Η Canoo εντάσσεται σε ένα νέο κύμα startups οι οποίες σχεδιάζουν να εισέλθουν στην αγορά μέσω αντίστροφων συγχωνεύσεων. Στο πλαίσιο αυτή η εταιρεία ανακοίνωσε τη συμφωνία συγχώνευσης με την Hennessy Capital Acquisition Corp. τον Αύγουστο και αναμένεται να εισαχθεί στο Nasdaq ως «GOEV» την ερχόμενη Τρίτη μετά από τη συνεδρίαση μετόχων για την έγκριση της συγχώνευσης τη Δευτέρα.

Η συμφωνία αναμένεται να προσφέρει στην Canoo περίπου 600 εκατομμύρια δολάρια για να υποστηρίξει την παραγωγή και την κυκλοφορία EV.

Η παραγωγή του οχήματος πρόκειται να ξεκινήσει το 2022 και η τιμή πώλησης του βαν υπολογίζεται στα 33.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider