«Γκάζι στην πολυτέλεια» στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Viber Whatsapp Μοιράσου το
«Γκάζι στην πολυτέλεια» στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες

Περισσότερα από 50 νέα μοντέλα πολυτελών αυτοκινήτων αναμένεται να «κλέψουν τις καρδιές» των πιο φανατικών φίλων της ταχύτητας – και όχι μόνο – στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες την ερχόμενη εβδομάδα.

Bentley, Bugatti, Ferrari, McLaren, Rolls-Royce και όλα τα νέα μοντέλα θα βρίσκονται εκεί, έτοιμα να εντυπωσιάσουν ακόμη και τον πιο απαιτητικό οδηγό, σε ένα show που έχει ήδη χαρακτηριστεί η επιτομή της πολυτέλειας.

Ντεμπούτο, μάλιστα, αναμένεται να κάνουν με νέα μοντέλα οι Alfa Romeo, Mercedes-Benz, Jaguar και Porsche.

«Υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία για την αγορά πολυτελών αυτοκινήτων τη φετινή χρονιά», δηλώνει o Matt DeLorenzo, γενικός διευθυντής στην Kelley Blue Book. Όπως προσθέτει, πλέον η αγορά των πολυτελών αυτοκινήτων αντιστοιχεί στο 12% του συνόλου της αγοράς αυτοκινήτου.

Τι σημαίνει αυτό; Πως ήρθε η κατάλληλη ώρα για την απόκτηση ενός υπερπολυτελούς αυτοκινήτου, τώρα που η εν λόγω αγορά προσφέρει μια σειρά από εξαιρετικές επιλογές.

Cadillac will show its massive Escala concept sedan in L.A.

Οι κατασκευαστές πολυτελών αυτοκινήτων δεν θα μπορούσαν – στην έκθεση της ερχόμενης εβδομάδας – να μην παρουσιάσουν τα νέα μοντέλα SUV, αφού όλοι γνωρίζουν πως οι ΗΠΑ αποτελούν τη μεγαλύτερη αγορά SUV του πλανήτη. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η παρουσίαση της Alfa Romeo, καθώς θα κάνει το ντεμπούτο του πρώτου της SUV στην – κατασκευαστική – ιστορία της. «Το Stelvio αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για την Alfa Romeo, εάν θέλει να επανακαθορίσει τη θέση της στην αμερικανική αγορά», δηλώνει ο DeLorenzo.

Το Stelvio αναμένεται να επιχειρήσει να ανταγωνιστεί τα μοντέλα Audi Q5 και BMW X3, με στόχο να είναι διαθέσιμο προς πώληση στις αρχές του 2017.

Και η Land Rover όμως αναμένεται να παρουσιάσει το νέο, ανανεωμένο μοντέλο της σειράς Discovery SUV. Η BMW θα παρουσιάσει το νέο X5 xDrive 40e, ενώ η Mercedes-Benz θα κάνει το ντεμπούτο του AMG E63 Sedan, αλλά και ενός νέου ακόμη μοντέλου, τα βασικά χαρακτηριστικά του οποίου παραμένουν ακόμη «επτασφράγιστο μυστικό».

Η Cadillac θα δώσει τη χαρά στο αγοραστικό κοινό να παρουσιάσει το νέο Escalade SUV 2017, αλλά και το ανανεωμένο Escala.

Divergent's 3D-printed Blade supercar.

To γεγονός ότι η Cadillac δεν θα παρουσιάσει την ηλεκτρική εκδοχή του Escala προκαλεί μεγάλη έκπληξη, δεδομένης της αυξημένης προσοχής που τείνουν να λαμβάνουν στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα.

Η φετινή άλλωστε έκθεση αναμένεται να καινοτομήσει, καθώς για τις πρώτες ημέρες έχουν προγραμματιστεί σεμινάρια και συζητήσεις στρογγυλής τραπέζης, για μια σειρά από εξαιρετικά ενδιαφέροντα ζητήματα που αφορούν την αυτοκινητοβιομηχανία, όπως οι προοπτικές της αγοράς, τα προβλήματα και οι προκλήσεις, καθώς και το στοίχημα των αυτοοδηγούμενων οχημάτων.

Οι διοργανωτές της έκθεσης αυτοκινήτου του Λος Άντζελες επιχειρούν, με αξιώσεις, να ανταγωνιστούν εκείνη του Λας Βέγκας.

«Τα αυτοοδηγούμενα οχήματα δεν είναι ακόμη εδώ, αυτό είναι το πρόβλημα», εξηγεί ο DeLorenzo. «Και ας μην ξεχνάμε πως ο βασικός στόχος κάθε έκθεσης αυτοκινήτου είναι η πώληση νέων μοντέλων. Νέων και περισσότερων μοντέλων», σημειώνει επίσης.

Jaguar will unveil a modern Classic XKSS in L.A.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως η έκθεση αυτοκινήτου υπολείπεται σε νέα «πράσινα» μοντέλα.

Η Cadillac θα παρουσιάσει το νέο ηλεκτρικό μοντέλο CT6 PHEV, η Porsche το υβριδικό AWD Panamera (αξίας λίγο κάτω από 100.000 δολάρια), η BMW το νέο MINI Countryman σε υβριδική εκδοχή, όπως επίσης και τα εξής μοντέλα: BMW 740e xDrive sedan, BMW 330e, BMW i8 σε υβριδική εκδοχή.

Να κλέψει τις εντυπώσεις θα επιχειρήσει και η Jaguar, παρουσιάζοντας το νέο Classic XKSS, ενώ η Mercedes θα πατήσει για μια ακόμη φορά «γκάζι» στην πολυτέλεια, παρουσιάζοντας τα εξής μοντέλα: AMG GT C Roadster, AMG GT Roadster και AMG GT R.

BMW will show a new, high performance Alpina B7 xDrive similar to this one seen here.

Παρούσα στην έκθεση θα είναι και η Audi, παρουσιάζοντας τις ανανεωμένες εκδοχές των A5 Cabriolet και R8 V10.

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

gazzetta
gazzetta reader insider insider