Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαιροποιήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων - Τα νέα πρόσωπα

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Επικαιροποιήθηκε ο κατάλογος των μαρτύρων - Τα νέα πρόσωπα
Την επικαιροποίηση του καταλόγου των μαρτύρων, με την κλήση αγροτοσυνδικαλιστών και κυβερνητικών στελεχών, αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Την επικαιροποίηση του καταλόγου των μαρτύρων, με την κλήση αγροτοσυνδικαλιστών και κυβερνητικών στελεχών, αποφάσισε η εξεταστική επιτροπή της Βουλής που ερευνά την υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η επιτροπή αποδέχθηκε σχετική πρόταση της ΝΔ στην οποία περιλαμβάνονται τα εξής νέα πρόσωπα:

  1. Γιώργος Ξυλούρης
  2. Ανδρέας Στρατάκης
  3. Καλλιόπη Σεμερτζίδου
  4. Νίκος Μπουνάκης, διευθύνων σύμβουλος Proactive ΑΕ - αναπληρωτής γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης ΠΑΣΟΚ
  5. Λάμπρος Αντωνόπουλος, παραγωγός - τέως πρόεδρος ΝΕ ΠΑΣΟΚ Ηρακλείου
  6. Σταύρος Τζεδάκης, αντιπεριφερειάρχης Κρήτης, αρμόδιος για τον πρωτογενή τομέα
  7. Μαρία Λιονή, αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνης
  8. Δημήτρης Ντογκούλης, πρόεδρος του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Κεντρικής Ελλάδας και συνιδιοκτήτης του ΚΥΔ «Αγροσυμβουλή» στην Λάρισα
  9. Ηλίας Καλφούντζος, ιδιοκτήτης ΚΥΔ
  10. Ζωή Πολιτοπούλου, υπάλληλος ΟΠΕΚΕΠΕ
  11. Αντώνης Τασούλης, διευθυντής της Διεύθυνσης Πληρωμών του ΟΠΕΚΕΠΕ
  12. Άκης Σκέρτσος, υπουργός Επικρατείας
  13. Γιώργος Μυλωνάκης, υφυπουργός στον πρωθυπουργό
  14. Σταύρος Παπασταύρου, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας - πρώην υπουργός Επικρατείας
  15. Γιάννης Μπρατάκος, πρόεδρος ΕΒΕΑ - τέως υφυπουργός στον πρωθυπουργό
  16. Χρήστος Μπουκώρος, βουλευτής ΝΔ

Η επιτροπή απέρριψε τα επιπλέον πρόσωπα που πρότειναν τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Από πλευράς ΠΑΣΟΚ, η Μ. Αποστολάκη ζήτησε εκ νέου την κλήση της ορκωτής λογίστριας κ. Μαρκοπούλου, που υπέγραψε τις οικονομικές καταστάσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ, ενώ ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την κατ' αντιπαράσταση εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων. ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΝΑρ, Νίκη και Πλεύση ζήτησαν την κλήση και του πρωθυπουργού.

Σχολιάζοντας το αίτημα για κατ' αντιπαράσταση εξέταση, ο εισηγητής της ΝΔ, Μ. Λαζαρίδης ανέφερε τα εξής: «Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας της Βουλής, έχει συσταθεί εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, ως μέσο κοινοβουλευτικού ελέγχου, σύμφωνα με το άρθρο 68 παρ. 2 του Συντάγματος και τα άρθρα 144 επ. του Κανονισμού της Βουλής, για την εξέταση ειδικού θέματος δημοσίου ενδιαφέροντος. Σύμφωνα με την απόφαση, το ανωτέρω θέμα συνίσταται στη “διερεύνηση όλων των ζητημάτων που έχουν ανακύψει σχετικά με τη λειτουργία του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), με γνώμονα την ανάδειξη τυχόν ευθυνών και την αποκατάσταση της αξιοπιστίας του συστήματος πληρωμής των αγροτικών ενισχύσεων, ώστε να αποτελεί έναν αξιόπιστο, αποτελεσματικό και δίκαιο μηχανισμό για όλους τους παραγωγούς της χώρας”. Η επιτροπή διενεργεί, κατά το άρθρο 145 του Κανονισμού της Βουλής, κάθε αναγκαία, κατά την κρίση της, έρευνα για την επίτευξη του σκοπού για τον οποίο συστάθηκε, έχοντας προς τούτο τις αρμοδιότητες των ανακριτικών αρχών καθώς και του εισαγγελέα πλημμελειοδικών, όπως το δικαίωμα κλήσης και εξέτασης μαρτύρων. Για την επίτευξη του ανωτέρω σκοπού όμως, της συνολικής διερεύνησης των ζητημάτων που έχουν προκύψει, διαχρονικά και διαρθρωτικά, σε σχέση με τη λειτουργία του ΟΠΕΚΕΠΕ, μια κατ' αντιπαράσταση εξέταση συγκεκριμένων μαρτύρων δεν παρίσταται πρόσφορο μέσο. Πρόσφορη θα μπορούσε να είναι, αντιθέτως, μια τέτοια κατ' αντιπαράσταση εξέταση, αν το ζητούμενο ήταν η διερεύνηση τυχόν ποινικών ευθυνών, οπότε όμως δεν θα είχε συσταθεί εξεταστική, αλλά προανακριτική επιτροπή, στο πλαίσιο όχι πλέον των ελεγκτικών, αλλά των δικαστικών αρμοδιοτήτων της Βουλής. Στην προκειμένη περίπτωση, όμως, η Ολομέλεια της Βουλής δεν έχει προχωρήσει -στην πραγματικότητα, έχει απορρίψει- την πρόταση για τη σύστασης ειδικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης σύμφωνα με το άρθρο 86 παρ. 3 του Συντάγματος και το άρθρο 156 του Κανονισμού της Βουλής. Είναι η επιτροπή αυτή όμως, η προανακριτική επιτροπή, που διερευνά τα πραγματικά περιστατικά και τα αποδεικτικά μέσα προς τον σκοπό υπαγωγής των πραγματικών περιστατικών στις εφαρμοζόμενες ποινικές διατάξεις και διατύπωσης σαφούς πρότασης για την άσκηση ή μη ποινικής δίωξης, με αποτέλεσμα να είναι δυνητικά χρήσιμη προς αυτή την κατεύθυνση ακόμη και η κατ' αντιπαράσταση εξέταση μαρτύρων.

Ο κατάλογος των μαρτύρων που πρότεινε το ΠΑΣΟΚ έχει ως εξής:

1. Ξυλούρης Γιώργος

2. Σερμετζίδου Καλλιόπη, υποψήφια βουλευτής Νέας Δημοκρατίας, Νομός Κοζάνης

3. Μυλωνάκης Γεώργιος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ 2024-2025

4. Μπρατάκος Ιωάννης, υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ 2023-2024

5. Παπασταύρου Σταύρος, υφυπουργός παρά των Πρωθυπουργώ 2023-2024

6.Μπουκώρος Χρήστος, υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης 2025

7. Αραχωβίτης Σταύρος, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2018-2019

8. Αποστόλου Βαγγέλης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων 2015-2018

9. Τασούλης Αντώνης, διευθυντής Διεύθυνσης Πληρωμών (Λογιστήριο) ΟΠΕΚΕΠΕ

10. Θεοδώροπουλος Πάνος, τοπογράφος, πρώην διευθυντής Τεχνικών Ελέγχων ΟΠΕΚΕΠΕ

11. Καλλιούρης Γρηγόρης, υπάλληλος ΟΠΕΚΕΠΕ Ηρακλείου

12. Καρκαλέτσου Μαγδαληνή, υπάλληλος ΟΠΕΚΕΠΕ, πρώην επικεφαλής εσωτερικού ελέγχου ΟΠΕΚΕΠΕ

13. Κορασίδης Μόσχος, πρώην γγ του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και πρώην αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ

14. Καλφούτζος Ηλίας, ΚΥΔ Θεσσαλίας

15. Ντογκούλης Δημήτρης, ΚΥΔ Θεσσαλίας

16. Μπουνάκης Νίκος ΚΥΔ Κρήτης

17. Χλύκας Νικόλαος ΚΥΔ Αττικής

18. Στρατάκης Ανδρέας, μέλος του Gaia Επιχειρείν, πρώην μέλος του ΔΣ του Gaia Απιχειρείν & άμισθος σύμβουλος υπουργού Βορίδη

19. Αντωνιάδης Χριστόδουλος, μέλος ΔΣ στη ΓΑΙΑ, πρώην τραπεζικό στέλεχος

20. Μόσχος Δημήτρης, πρόεδρος Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας

21. Καπούνης Δημήτρης, πρόεδρος Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

22. Κακαβάς Νίκος, υπάλληλος και πρόεδρος της ΠΟΓΕΔΥ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΕΝΩΣΗ ΓΕΩΠΟΝΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ)

23. Δημήτρης Δημητριάδης - ΦΟΡΕΑΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ

Ο κατάλογος των μαρτύρων που πρότεινε ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ έχει ως εξής:

1. Μητσοτάκης Κυριάκος, πρωθυπουργός της χώρας, πρόεδρος της ΝΔ

2. Μυλωνάκης Γιώργος, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την παρακολούθηση και αξιολόγηση μέτρων και πολιτικών ακεραιότητας και διαφάνειας στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

3. Πιερρακάκης Κυριάκος, βουλευτής ΝΔ, μέλος της κυβέρνησης (υυπουργός Επικρατείας & Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την περίοδο 9/7/19-26/5/23, υπουργός Παιδείας, Θρησκευμάτων & Αθλητισμού, την περίοδο 27/6/23-15/3/25, υπουργός Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών την περίοδο 15/3/25-μέχρι σήμερα)

4. Γεραπετρίτης Γεώργιος, βουλευτής ΝΔ μέλος της Κυβέρνησης, (υπουργός Επικρατείας την περίοδο 9/7/19-26/5/23, υπουργός Υποδομών & Μεταφορών την περίοδο 27/6/23 - μέχρι σήμερα υπουργός Εξωτερικών)

5. Σκέρτσος Χρήστος-Γεώργιος ('Ακης), βουλευτής ΝΔ, μέλος της κυβέρνησης (υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου την περίοδο 9/7/19-13/8/21, υπουργός Επικρατείας, την περίοδο 13/8/21-26/5/23, κυβερνητικός εκπρόσωπος 20/4/23-26/5/23 και υπουργός Επικρατείας από 27/6/23 μέχρι σήμερα)

6. Σταμενίτης Διονύσιος, βουλευτής ΝΔ, μέλος της κυβέρνησης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 27/6/23-30/6/25)

7. Μπουκώρος Χρήστος, βουλευτής ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης (υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης την περίοδο 15/3/25-27/6/25)

8. Χατζηβασιλείου Αναστάσιος, βουλευτής ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης (υφυπουργός Εξωτερικών την περίοδο 20/1/25-27/6/25)

9. Κεφαλογιάννης Ιωάννης, βουλευτής της ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης (υφυπουργός Μεταφορών την περίοδο 7/7/19-1/9/21, Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας 27/6/23-15/3/25, υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας την περίοδο 15/3/25 μέχρι σήμερα)

10. Παπασταύρου Σταύρος, μέλος της κυβέρνησης (υπουργός Επικρατείας από 27/6/23-28/3/24, υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας 14/3/24-μέχρι σήμερα)

11. Σενετάκης Μάξιμος, βουλευτής της ΝΔ, μέλος της κυβέρνησης (υφυπουργός Ανάπτυξης την περίοδο 27/6/23 μέχρι σήμερα)

12. Κέλλας Χρήστος, βουλευτής της ΝΔ, μέλος της κυβέρνησης (υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, την περίοδο 14/6/24-μέχρι σήμερα)

13. Γιόγιακας Βασίλειος, βουλευτής της ΝΔ Ν. Θεσπρωτίας

14. Βαλιώτης Αθανάσιος, υπάλληλος ή προϊστάμενος Περιφερειακής Μονάδας Θεσσαλίας-Στερεάς Ελλάδας

15. Αλεξόπουλος Κωνσταντίνος, περιφερειακός διευθυντής ΟΠΕΚΕΠΕ Κρήτης

16. Ζαφειρίου Βασιλική, Προϊσταμένη του Τμήματος Ελέγχου της Περιφερειακής Διεύθυνσης Κρήτης του ΟΠΕΚΕΠΕ,

17. Κουρμέτζα Σταυρούλα, προϊσταμένη της Διεύθυνσης Τεχνικών Ελέγχων του ΟΠΕΚΕΠΕ

18. Μελιτίνη Οικονομάκη, μέλος του ΔΣ ΟΠΕΚΕΠΕ, με απόφαση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρη Αυγενάκη (ΦΕΚ 43/23-1-2024),

19. Πολιτοπούλου Ζωή, υπάλληλος της διεύθυνσης άμεσων ενισχύσεων και αγοράς του ΟΠΕΚΕΠΕ

20. Παπαδάκης Γρύλος, πρόεδρος κτηνοτροφικού συλλόγου Μυλοποτάμου

21. Νασιόπουλος Κωνσταντίνος, διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Κέλλα Χρήστου

22. Τρουλλινός Ιωάννης, Διευθυντής του πολιτικού γραφείου του Γιάννη Κεφαλογιάννη

23. Στρατάκης Ανδρέας, ελαιοπαραγωγός από την Κρήτη

24. Ξυλούρης Γιώργος, παραγωγός από την Κρήτη, Πρόεδρος της Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας,

25. ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΚΟΦΙΝΑ ΙΚΕ

26. Μπίκας Δημήτρης, πρώην υπάλληλος του ΥΠΑΑΤ

27. Μητροδήμος Κώστας, αγρότης από την Λάρισα

28. Καλφούντζος Ηλίας, γεωπόνος

29. Καπούνης Δημήτρης, πρόεδρος της Ένωσης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νάξου

30. Μπρατάκος Ιωάννης, υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ 2023-2024

31. Σεμερτζίδου Καλλιόπη, υποψήφια βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Νομός Κοζάνης, συντονίστρια κοινοτικών πόρων της ΝΔ

32. Σαρόπουλος Αθανάσιος, προϊστάμενος Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής \ Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Αλιείας ΜΕ Θεσσαλονίκης

33. Χαλικιά Δήμητρα, αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ 13/01/2013 - 26/06/20213 (σημειωτέον, η κ. Χαλικιά έχει στείλει αίτημα στην Εξεταστική Επιτροπή προκειμένου να προηγηθεί)

34. Σαλάτας Νικόλαος, πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ 30/01/2025 - 23/05/2025 (αιτούμαστε εκ νέου την εξέταση του)

35. Εκπρόσωπος του ΝΣΚ και συγκεκριμένα προτείνουμε την κ. Λευθεριώτου Ελένη, αντιπρόεδρο του ΝΣΚ, προϊσταμένη στο Ειδικό Γραφείο Ενωσιακού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους στο ΥΠΑΑΤ, δεδομένου ότι παρέστη ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Δημοκρατίας στο Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Λουξεμβούργο, στην υπόθεση της Ελλάδος για τα βοσκοτόπια, την οποία η χώρα μας κέρδισε

36. Καχριμάνης Αλέξανδρος, περιφερειάρχης Ηπείρου

37. Παπαδάκη Αντωνία, υπάλληλος ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ

38. Κακαβάς Νικόλαος, πρόεδρος ΠΟΓΕΔΥ (Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων)

39. Λαμπρόπουλος Απόστολος, πρώην γενικός δ/ντης ΟΠΕΚΕΠΕ

40. Κουντούρης Κων/νος, πρώην δ/ντής Πληροφορικής ΟΠΕΚΕΠΕ

41. Θεοδωρόπουλος Παναγιώτης, πρώην Δ/ντής Τεχνικών Ελέγχων ΟΠΕΚΕΠΕ

42. Τασούλης Αντώνιος, δ/ντής Πληρωμών Αγροτικών Ενισχύσεων ΟΠΕΚΕΠΕ

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση των κάτωθι

1. Μπαμπασίδης Κυριάκος, αντιπρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ, την περίοδο 22/7/22-29/12/23, πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ από τον Ιανουάριου 2024, με Τυχεροπούλου Παρασκευή, προϊσταμένη της Διεύθυνσης 'Αμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς

2. Αυγενάκης Ελευθέριος, βουλευτή της ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης (υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 27 Ιουνίου 2023 - 14 Ιουνίου 2024, υφυπουργός Αθλητισμού 9 Ιουλίου 2019 - 26 Μαΐου 2023, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ 27 Απριλίου 2016 - 8 Ιουλίου 2019) με Τυχεροπούλου Παρασκευή, Προϊσταμένη της Διεύθυνσης 'Αμεσων Ενισχύσεων και Αγοράς,

3. Σημανδράκος Ευάγγελος, πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ τον Ιούλιο του 2022, θέση που κατείχε μέχρι τον Δεκεμβριος 2023 με Αυγενάκη Ελευθέριο, Βουλευτή της ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 27 Ιουνίου 2023 - 14 Ιουνίου 2024, Υφυπουργός Αθλητισμού 9 Ιουλίου 2019 - 26 Μαΐου 2023, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ 27 Απριλίου 2016 - 8 Ιουλίου 2019)

4. Βάρρας Γρηγόρης, πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ, από 19/112019 έως 10/11/2020, σύμβουλος του Πρωθυπουργού με καθήκοντα για τον πρωτογενή τομέα και τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος με Βορίδη Μαυρουδή (Μάκης), Βουλευτή της ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης (Υπουργός Μετανάστευσης & Ασύλου 15 Μαρτίου 2025 - 27 Ιουνίου 2025, Υπουργός Επικρατείας 27 Ιουνίου 2023 - 15 Μαρτίου 2025, Υπουργός Εσωτερικών 5 Ιανουαρίου 2021 - 23 Απριλίου 2023, Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, 9 Ιουλίου 2019 - 5 Ιανουαρίου 2021)

5. Σαλάτας Νικόλαος, πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ 30/01/2025 - 23/05/2025 (αιτούμαστε εκ νέου την εξέταση του) με Μυλωνάκη Γεώργιο, Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ με αρμοδιότητα την παρακολούθηση και αξιολόγηση μέτρων και πολιτικών ακεραιότητας και διαφάνειας στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης.

6. Σαλάτας Νικόλαος, πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ 30/01/2025 - 23/05/2025 (αιτούμαστε εκ νέου την εξέταση του) με Αυγενάκη Ελευθέριο, Βουλευτή της ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης (Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων 27 Ιουνίου 2023 - 14 Ιουνίου 2024, Υφυπουργός Αθλητισμού 9 Ιουλίου 2019 - 26 Μαΐου 2023, Γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής ΝΔ 27 Απριλίου 2016 - 8 Ιουλίου 2019)

7. Σαλάτας Νικόλαος, πρόεδρος ΟΠΕΚΕΠΕ 30/01/2025 - 23/05/2025 (αιτούμαστε εκ νέου την εξέταση του) με Γεωργαντά Γεώργιο, Βουλευτή της ΝΔ, μέλος της Κυβέρνησης Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (από 7.2.2022 έως 26.5.2023)

Την ερχόμενη εβδομάδα έχει ήδη προγραμματιστεί η κατάθεση του πρώην υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπ. Λιβανού, των πρώην αντιπροέδρων του ΟΠΕΚΕΠΕ κκ Κέντρου και Αποστολάκη καθώς και εκπροσώπων της εταιρείας πληροφορικής Cognitera AE.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Οι πολίτες αποκτούν αυτόματα Προσωπικό Αριθμό - 5 εκατ. πολίτες έχουν ήδη λάβει

Τέρμα οι «μπαλωθιές» στην Κρήτη – Δρακόντεια μέτρα Χρυσοχοΐδη για την οπλοκατοχή

Δημογραφικό: Οι μεσήλικες θα κυριαρχούν στις αγορές εργασίας του μέλλοντος - Υπό εξαφάνιση οι 30άρηδες

Φόρτωση BOLM...
gazzetta
gazzetta reader insider insider