Κίνα: Η στάθμη 25 ποταμών ξεπέρασε τα ασφαλή επίπεδα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Κίνα: Η στάθμη 25 ποταμών ξεπέρασε τα ασφαλή επίπεδα μετά τις καταρρακτώδεις βροχές
Οι ακραίες βροχοπτώσεις και οι σοβαρές πλημμύρες, τις οποίες οι μετεωρολόγοι συνδέουν με την κλιματική αλλαγή, θέτουν ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις.

Η στάθμη του νερού σε 25 ποταμούς της νοτιοδυτικής Κίνας ξεπέρασε σήμερα τα ασφαλή επίπεδα και περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν από τις εστίες τους, καθώς τα κατάλοιπα του τυφώνα Ντάνας ενώθηκαν με τις βροχές των μουσώνων στην Ανατολική Ασία.

Οι ακραίες βροχοπτώσεις και οι σοβαρές πλημμύρες, τις οποίες οι μετεωρολόγοι συνδέουν με την κλιματική αλλαγή, θέτουν ολοένα και μεγαλύτερες προκλήσεις καθώς υπάρχει κίνδυνος τα πεπαλαιωμένα αντιπλημμυρικά συστήματα να μην ανταπεξέλθουν, εκατομμύρια άνθρωποι να εκτοπιστούν και να πληγεί σκληρά ένας αγροτικός τομέας που αποφέρει 2,8 τρισεκατομμύρια δολάρια.

Σφοδρή ήταν η βροχόπτωση και στο Πεκίνο: μια περιοχή της μεγάλης συνοικίας Τσαογιάνγκ δέχτηκε 68,2 χιλιοστά βροχής μέσα σε μία ώρα το πρωί, ανέφερε η κρατική εφημερίδα Beijing Daily.

Στα νοτιοδυτικά, δέκα ποταμοί, συμπεριλαμβανομένου και του Λονγκιάν που περνά από την πυκνοκατοικημένη περιοχή Τσονγκτσίνγκ, μπορεί να υπερχειλίσουν ανά πάσα στιγμή, καθώς τα αναχώματα κινδυνεύουν να σπάσου, προειδοποίησε το ραδιοτηλεοπτικό δίκτυο CCTV επικαλούμενο το υπουργείο Υδάτινων Πόρων. Στους υπόλοιπους 15 η στάθμη έχει επίσης ανέβει, αλλά ο κίνδυνος θεωρείται μικρότερος.

Αφού έβρεχε καταρρακτωδώς επί 24 ώρες, η στάθμη στον ποταμό Τσισούι, στην επαρχία Γκουιτσόου, ανέβηκε στο υψηλότερο επίπεδο που έχει καταγραφεί από το 1953, όταν ξεκίνησαν οι μετρήσεις. Ο ποταμός Σιαοτσάο, στην επαρχία Σετσουάν, βρίσκεται επίσης στο υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων 29 ετών.

Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν την Τετάρτη από πόλεις στις επαρχίες Σετσουάν και Γιουνάν, μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Μία κομητεία στο Γιουνάν κατέγραψε 227,8 χιλιοστά βροχής σε 24 ώρες, ημερήσιο ρεκόρ από το 1958, ενώ δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην πόλη Ζαοτόνγκ του Γιουνάν, μετέδωσε το πρακτορείο Xinhua.

Οι υγειονομικές αρχές του Πεκίνου προειδοποιούν ότι ο συνδυασμός συχνών βροχοπτώσεων, υψηλών θερμοκρασιών και υγρασίας αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του νερού και των τροφίμων.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Εργασιακό στρες βιώνουν 8 στους 10 εργαζόμενους - Χειρότερη η κατάσταση στους μεγάλους ομίλους

Συνεχίζει ακάθεκτο το Bitcoin - Ξεπέρασε και τα 118.000 δολάρια

Αύξηση ορίων συνταξιοδότησης από το 2027 φέρνει η σύνδεση με το προσδόκιμο ζωής - Χαμηλή ηλικία «εξόδου» στην Ελλάδα βλέπει ο ΟΟΣΑ

BEST OF LIQUID MEDIA

gazzetta
gazzetta reader insider insider