Ιράν: Επτά νεκροί από διαρροή αερίου σε ανθρακωρυχείο

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Ιράν: Επτά νεκροί από διαρροή αερίου σε ανθρακωρυχείο
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του insider.gr στην Google
Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από διαρροή αερίου σε ένα ανθρακωρυχείο της επαρχίας Σεμνάν, που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι σκοτώθηκαν από διαρροή αερίου σε ένα ανθρακωρυχείο της επαρχίας Σεμνάν του Ιράν, που απέχει περίπου 300 χιλιόμετρα ανατολικά της Τεχεράνης, σύμφωνα με ένα τοπικό μέσο ενημέρωσης.

Το δυστύχημα σημειώθηκε στην πόλη Νταμγάν, μετέδωσε το πρακτορείο Mehr, προσθέτοντας ότι το αίτιο της διαρροής είναι άγνωστο.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, διασώστες ανέσυραν τα πτώματα επτά ανθρακωρύχων, όμως ο απολογισμός μπορεί να είναι βαρύτερος, αφού ενδέχεται να παραμένουν εγκλωβισμένοι και άλλοι άνθρωποι στις στοές.

Το 2023, από έκρηξη σε άλλο ανθρακωρυχείο της Νταμγάν σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι.

Το Ιράν διαθέτει πλούσιο ορυκτό πλούτο και περίπου 1,5 τρισεκ. τόνους άνθρακα. Τα θανατηφόρα δυστυχήματα σε ορυχεία είναι συνηθισμένο φαινόμενο. Τον περασμένο Σεπτέμβριο, από έκρηξη σε ένα ανθρακωρυχείο της πόλης Ταμπάς, στο Νότιο Χορασάν, έχασαν τη ζωή τους περισσότεροι από 50 άνθρωποι ενώ το 2017 άλλοι 43 ανθρακωρύχοι σκοτώθηκαν από έκρηξη στο Αζάρ Σαχρ, στο βόρειο Ιράν.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

ΔΕΘ: Ανακοινώνεται η επαναφορά της «13ης σύνταξης» - Σενάριο και για «δώρο» στο Δημόσιο

Η «χρυσή τομή» του Τσίπρα - Ο Σαμαράς βρήκε… Βελόπουλο - Ποιοι «κλείνουν» στο ΠΑΣΟΚ

Αλλάζω Συσκευή: Δεύτερη ευκαιρία για 1.400 επιχειρήσεις και επιδότηση έως 10.000 ευρώ - Τι πρέπει να κάνουν

Φόρτωση BOLM...

reader insiderinsiderinsiderinsiderinsider