Γερμανία: Κακές επιδόσεις για την κυβέρνηση δείχνει δημοσκόπηση

Newsroom
Viber Whatsapp Μοιράσου το
Γερμανία: Κακές επιδόσεις για την κυβέρνηση δείχνει δημοσκόπηση
Μετά βίας θα προβιβαζόταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εάν ήταν μαθητής και ολοκλήρωνε τώρα την σχολική χρονιά.

Μετά βίας θα προβιβαζόταν η ομοσπονδιακή κυβέρνηση, εάν ήταν μαθητής και ολοκλήρωνε τώρα την σχολική χρονιά. Στον «έλεγχο», ή αλλιώς στο «Trendbarometer» το οποίο διενεργήθηκε από το Ινστιτούτο Forsa για λογαριασμό των ιδιωτικών σταθμών RTL/ntv, η βαθμολογία για τα κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού είναι κατά μέσο όρο 4,2 με άριστα το 1. Επιπλέον, τα τρία κυβερνητικά κόμματα περιορίζονται στο χαμηλότερο ιστορικά ποσοστό τους για την συγκεκριμένη δημοσκόπηση.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 32% των ερωτηθέντων βαθμολογεί την κυβέρνηση με 4 και το 25% με 3. Το 38% της δίνει κάτω από τη βάση, ενώ «άριστα» 1 δεν της δίνει κανένας από όσους συμμετείχαν στην μέτρηση.

Οι κακές επιδόσεις της κυβέρνησης αντικατοπτρίζονται και στην εβδομαδιαία εκτίμηση της πρόθεσης ψήφου. Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι και το Κόμμα των Φιλελευθέρων (FDP) εξασφαλίζουν συνολικά μόλις 30% - το χαμηλότερο ποσοστό που έχει καταγραφεί για την κυβέρνηση ως τώρα στην δημοσκόπηση της Forsa. Αναλυτικά, η Χριστιανική Ένωση (CDU/CSU) προηγείται με 30% (-1), ακολουθεί η Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD) με 17% (+1) και το SPD βρίσκεται στην τρίτη θέση με 14% (-1). Οι Πράσινοι περιορίζονται στο 11% (-1), με την «Συμμαχία Ζάρα Βάγκενκνεχτ» (BSW) να εξασφαλίζει 8% (+1) και το FDP να βρίσκεται ακριβώς στο όριο εισόδου στην Bundestag με 5% (-1).

Εάν υπήρχε απευθείας εκλογή καγκελάριου μεταξύ του Όλαφ Σολτς και του αρχηγού του CDU Φρίντριχ Μερτς, ο σημερινός καγκελάριος θα έπαιρνε 25% και ο αντίπαλός του 28%. Το 47% απάντησε ότι δεν θα επέλεγε κανέναν από τους δύο, ενώ στο τέλος Μαΐου, την ίδια απάντηση είχε δώσει το 36%.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάστε ακόμη

Μόντι: Οι σχέσεις Ινδίας-Ρωσίας βασίζονται στην αμοιβαία εμπιστοσύνη και στον σεβασμό

Περίπου 4,3 εκατομμύρια Ουκρανοί ζουν στην ΕΕ υπό καθεστώς προσωρινής προστασίας

Ινδία: Θα κατασκευάσει 12 υδροηλεκτρικά εργοστάσια στην περιοχή που διεκδικεί η Κίνα

gazzetta
gazzetta reader insider insider