Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία - Η Ελλάδα στην 11η θέση και η Κύπρος στη 15η

Newsroom
Viber Whatsapp
Μοιράσου το
Eurovision 2024: Νικήτρια η Ελβετία - Η Ελλάδα στην 11η θέση και η Κύπρος στη 15η
Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και τη τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil.

Ο Ελβετός καλλιτέχνης Nemo θριάμβευσε με το τραγούδι «The Code» στον 68ο Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision με 591 βαθμούς και χάρισε την πρωτιά στη χώρα του, η οποία θα διοργανώσει τον διαγωνισμό για τρίτη φορά.

Σημειώνεται ότι η Ελβετία φιλοξένησε και κέρδισε τον πρώτο διαγωνισμό το 1956 στο Λουγκάνο και στην συνέχεια το 1988 με το τραγούδι «Ne partez pas sans moi» που ερμήνευσε η Σελίν Ντιόν.

Τη δεύτερη θέση κατέκτησε η Κροατία με τον Baby Lasagna και το τραγούδι «Rim Tim Tagi Dim» συγκεντρώνοντας 547 βαθμούς και τη τρίτη η Ουκρανία με τις Αlyona Αlyona και Jerry Heil που ερμήνευσαν το «Teresa & Maria» και πήραν 453 βαθμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το insider.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Διαβάζονται αυτή τη στιγμή

Προσωπικός αριθμός: Παράταση έως 5 Νοεμβρίου στην προθεσμία έκδοσης

Εργασιακό νομοσχέδιο: «Λάστιχο» το ωράριο εργασίας, αλλάζει η ετήσια άδεια αναψυχής

«Έξυπνοι» μετρητές: Σε τηλεμέτρηση ήδη πάνω από 1 εκατ. καταναλωτές - 1,4 δισ. ευρώ για πλήρη επέκταση

gazzetta
gazzetta reader insider insider